Wednesday, October 19, 2011

Clasic e din nou fantastic

Sub motto-ul "Cultura costă, dar incultura costă şi mai mult", Filarmonica "George  Enescu" continuă Campania de educaţea muzicală iniţiată anul trecut cu proiectul "Clasic e fantastic". 
Duminică 6 noiembrie 2011, între orele 11.00-12.30 este anunţată deschiderea stagiunii 2011-2012 cu concertul "Cum să înţelegem muzica?"
Filarmonica "George Enescu" - Ateneul Român
Sursa foto
Duminică, 6 noiembrie 2011,  ora 11.00-12.30
Deschiderea stagiunii "Clasic e fantastic" - "Cum să înţelegem muzica?"
Orchestra inginerilor "Petru Ghenghea"
Dirijor: Andrei Iliescu
Din program:

Britten - Simfonia simplă (frag.)
Telemann - Suita Don Quixotte  (frag.)
Cu concursul actorului Marius Manole
Mozart - Concertul nr. 21 pentru pian şi orchestră (P.III)
Solistă:  Maria Haiduc
Haydn - Simfonia concertantă pentru vioară, violoncel,oboi şi  fagot (P.I)
Solişti:  Ileana Ioneşti, Teodor Chircu, Lucia Petroianu, Orban Godry
Leopold Mozart - Simfonia jucăriilor
Comentează: Cristina Sârbu
Biletele   se pun în vanzare  la casa de bilete a Ateneului Roman cu 10 zile inainte de data concertului. Preţ unic: 10 lei/adult; 5 lei/elev, student. Până la vârsta de 7 ani copiii au intrare gratuită. Rezervări doar pentru grupuri de peste 25 de persoane.
Clasic e fantastic este un proiect iniţiat de  Filarmonica "George Enescu" şi Clock Advertising în luna noiembrie a anului 2010. În stagiunea curentă, 2011-2012, proiectul este continuat doar de Filarmonica "George Enescu". "Clasic e Fantastic" constituie cel mai amplu demers educaţional de muzică clasică destinat copiilor şi tinerilor, în care sunt implicaţi  muziciani profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, astăzi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.
Proiectul "Clasic e Fantastic" este o premieră în România. În majoritatea oraşelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaţionale asemănătoare. Pentru cea de a doua stagiune a acestui proiect (2011-2012) obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a  Ateneului Român peste 10.000 de copii şi tineri, facilitând astfel accesul acestora la educaţia muzicală clasică - se precizează în comunicatul de presă.

No comments:

Post a Comment

Comentarii