Monday, October 22, 2012

Muză. Muzică. Muzeu porneşte în traseu educativ

Asociaţia De dragul artei lansează un traseu educativ destinat mai micilor şi mai marilor vizitatori, drept urmare a desfăşurării proiectului Muză.Muzică.Muzeu în cadrul Muzeului George Enescu din Bucureşti - anunţă organizatorii.

Traseul muzeal va fi prezentat şi accesat la casieria Muzeului sub forma unui pliant care propune o vizită interactivă pentru copiii mici însoţiţi de adulţi. Acesta va conţine informaţii şi tipuri de activităţi care pot fi realizate în timpul vizitei, şi a fost iniţiat drept urmare firească a derulării celor mai bine de 6 luni de la începutul proiectului Muză.Muzică.Muzeu. În tot acest timp, au luat parte la programe peste 350 copii şi peste 200 părinţi, educatori, dar şi specialişti care au evaluat proiectul în permanenţă. Drept garantare a calităţii proiectului, sub aprecierea constantă a modului de satisfacţie a copiilor, educatorilor şi părinţilor, traseul lansat astăzi reprezintă un exemplu de bună practică şi pentru alte muzee din ţară, bazându-se pe două priorităţi de abordare: senzorialitatea şi mişcarea drept principalele caracteristici. 

La această vârstă, perceperea, cunoaşterea şi înţelegerea lumii pornesc şi au nevoie de stimularea cât mai multor simţuri, într-o manieră cât mai aplicată şi accesibilă. Dosarul pedagogic, traseele educative şi filmările programelor realizate de Asociaţia De dragul artei vor rămâne la sediul muzeului de pe Calea Victoriei şi vor constitui un model uşor de replicat în alte contexte, la îndemâna tuturor celor interesaţi de domeniu.

Finanţarea nerambursabilă, oferită de Administraţia Fondului Cultural Naţional, permite continuarea proiectului Muză. Muzică. Muzeu. Astfel, Asociaţia intenţionează crearea de noi programe în parteneriat cu Muzeul George Enescu, dar şi cu alte muzee din Bucureşti, care au ca scop valorificarea patrimoniului instituţiilor respective şi educarea publicului tânăr.

Pentru mai multe detalii despre proiectele Asociaţiei De dragul artei, vă invităm să vizitaţi site-ul: www.dedragulartei.ro sau pagina de Facebook: Dedragulartei.

No comments:

Post a Comment

Comentarii