Saturday, October 27, 2012

Muzeul copilăriei. Cinci.

Muzeul Copilăriei - Relaţia cu lumea mare 
A cincea expoziţie, a cincea sală 
31 octombrie – 30 noiembrie 2012, Sala Irina Nicolau 
Muzeul Naţional al Ţăranului Român 


Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă miercuri, 31 octombrie 2012, ora 18.00, la vernisajul celei de-a cincea expoziţii a Muzeului Copilăriei, Relaţia cu lumea mare, care va avea loc la Sala Irina Nicolau - potrivit organizatorilor.

Multe poveşti încep cu un copil de împărat sau de ţăran, care fuge în lumea mare să-şi caute norocul. Altele vorbesc despre prunci alungaţi de acasă, să-şi piardă urma sau să se prăpădească în aceeaşi lume mare. Odată ajunşi în afara lumii mici şi familiare a gospodăriei, copiii se pot aştepta la orice, la întâlniri miraculoase cu animale fantastice, monştri sau zâne, la comori sau nenorociri. 

În poveşti... Dar în viaţă? Oricare dintre noi îşi poate aminti de momente în care a vrut sau chiar a şi plecat de acasă cu bocceluţa în spinare; de sentimentul eroic de libertate şi apoi, de teama de necunoscut. Abia atunci încep copiii să-şi amintească zicerile sau gesturile magice de ieşire din impas, pe care le-au învăţat de la ceilalţi. Să scuipi peste umăr dacă te întâlneşti cu pisica neagră, să şopteşti câinelui fioros din faţa ta lacătul la gura ta, cheile la mâna mea şi câte şi mai câte...

Despre Ionică fără frică, dar şi despre Hansel și Gretel, despre Scufiţa roșie, Albă ca zăpada, dar şi despre copiii de ieri şi de azi, plecaţi în aventura cunoaşterii – în expoziţia Relaţia cu lumea mare.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 noiembrie 2012, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Intrarea este liberă.

No comments:

Post a Comment

Comentarii