Friday, November 2, 2012

Palatul animat trage obloanele până la primăvară

Programele de teatru muzeal La Palat animat iniţiate de Asociaţia De dragul artei la începutul lunii septembrie au ajuns acum în etapa finală a evaluărilor. Poveştile Palatului Mogoşoaia, spuse pe înţelesul copiilor, de actorii Cornel Mihalache şi Vadim Rusu, de la Teatrul de pe Lipscani, au fost primite cu mare bucurie atât de cei mari, cât şi de cei mici - potrivit unui comunicat al organizatorilor.
Având drept inspiraţie istoria familiei Brâncovenilor şi a palatului aflat în afara Bucureştiului, programele au acoperit atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică, participanţii fiind fascinaţi de această nouă formă de prezentare interactivă a datelor istorice reale. 

Peste 350 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani şi peste peste 160 de părinţii şi învăţători au luat parte, pe parcursul unei luni, în mod gratuit, la programele La Palat animat

Asociaţia intenţionează ca, din primăvara anului 2013, să reia activitatea desfăşurată în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti. Până atunci, echipa organizatoare îşi continuă iniţiativele de valorificare a patrimoniului instituţiilor şi de educare publicului tânăr în cadrul unor alte muzee bucureştene. 

 Pentru a afla noutăţi despre programele Asociaţiei De dragul artei, puteţi accesa site-ul www.dedragulartei.ro sau pagina de Facebook Dedragulartei.

No comments:

Post a Comment

Comentarii