Friday, November 30, 2012

Spiriduşii lui Moş Crăciun pregătesc Sărbătoarea


Atelierul spiriduşilor lui Moş Craciun: decoraţiuni şi ornamente 


Fundaţia Calea Victoriei, prin Şcoala de Arte şi Maniere, le propune copiilor să experimenteze pentru trei zile cum este să lucrezi în Atelierul spiriduşilor lui Moş Crăciun. Vom fi formate două grupe, în paralel, cu acelaşi program, dar lectori diferiţi – una pentru copii de 4-6 ani şi una pentru copii de 7-12 ani.

Vom descoperi împreună bucuria de a vedea materiale obişnuite, cu care suntem înconjuraţi zi de zi, transformându-se în cele mai frumoase ornamente de Crăciun, dar şi magia de a crea cu propriile noastre mâini amintiri cu care ne vom decora în fiecare an casa şi bradul.

Aroma îmbietoare a ceaiului cu măr şi scorţişoară şi a fursecurilor din turtă dulce ne vor aduce mai multă inspiraţie şi ne vor ajuta să intrăm în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Temele întâlnirilor vor fi - potrivit organizatorilor:

1. Decoraţiuni din hârtie

Vom confecţiona felicitări, globuri, brăduţi sau ghirlande, folosind tehnica numită colaj, din hârtie colorată, glasată sau creponată, iar toate obiectele minunate pe care le facem cu mânuţele noastre le vom colora şi decora după bunul plac.

2. Globuri fermecate

Vom picta un glob de polistiren, cu care ne putem juca în siguranţă, şi îl vom decora într-o manieră unică folosind mărgele, nasturi şi paiete multicolore, pentru a fi cel mai frumos glob din bradul de Crăciun.

3. Podoabe vesele

Vom modela din pastă ceramică mici obiecte decorative pentru mămici, tătici, bunici şi prieteni, precum suporturi de lumânări şi figurine jucăuşe de pus în brad, lăsându-ne imaginaţia să zburde în voie.

Atelierul se desfăşoară în zilele: 
luni 17 decembrie
marţi 18 decembrie
miercuri 19 decembrie
- grupa mica 4-6 ani – de la 18.30 la 19.30
- grupa mare 7-12 ani – de la 18:30 la 20:00

Lectori: Maria Irina Petreanu, Teodora Varzaru

Mai multe informaţii despre costuri, înscrieri găsiţi pe site-ul organizatorilor.

No comments:

Post a Comment

Comentarii