Friday, March 29, 2013

Ziua păsărilor la Muzeul Satului


Societatea Ornitologică Română cu sprijinul Viasat Nature şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 31 martie 2013, începând cu orele 11.00, la „Ziua Păsărilor”, eveniment ce se va desfăşura în incinta Muzeului Satului.


Societatea Ornitologică Română monitorizează populaţiile de păsări sălbatice şi face eforturi constante şi active pentru protejarea habitatelor acestora şi pentru protecţia mediului înconjurător în general. Activităţile SOR au rolul de a informa publicul şi de a influenţa obiceiurile acestuia, în scopul biodiversităţii şi vieţii în general.

Printre proiectele desfăşurate de SOR se numără proiectul „Spring Alive” ce implică simpla observare a păsărilor, proiect în care sunt implicaţi anual copiii din 37 de ţări, proiectul „Protecţia berzei albe în România” şi „Salvarea coloniei de Pelican creţ de pe insula Ceaplace” din Delta Dunării.

Împreună cu Muzeul Satului, SOR a demarat un proiect unic în România – construirea şi gestionarea unui Centru de Salvare şi Recuperare dedicat păsărilor sălbatice. Adăpostul va răspunde nevoii societăţii urbane de a se implica mai mult în protejarea mediului înconjurător, de educare a publicului larg în privinţa implicării directe şi actionării în cazul unui dezechilibru.

La evenimentul organizat de Societatea Ornitologică Română la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” publicul va putea participa la Teatrul de păpuşi Clopoţel, atelierul de origami pentru copii şi atelierul de ornat turta dulce
De asemenea, vizitatorii vor descoperi momente din viata pasarilor, participand la vernisajul expozitiei de fotografie expusa la Sura Bancu, la orele 13.00. Cei ce doresc sa afle mai multe informatii despre viata acestor vietuitoare sunt invitati sa participe la vizionarea filmului documentar „Secretul pasarilor”, la Sala Multimedia, iar trupa „Ţapinarii” va asigura momentul muzical al zilei.


din program:
ora 11.00 - Teatrul de păpuşi "Clopoţel"
ora 12.00-13.00 şi 14.00-15.00 - ateliere de origami, artă decorativă, face painting, tur ornitologic
13.30-14.30 - atelier de ornat turtă dulce
15.00-16.00 - film documentar "Secretul păsărilor"
16.00 - 17.00 - concert de muzică folk - trupa Ţapinarii
Peisaje şi păsări din România - expoziţie de fotografie


Mai multe informaţii despre eveniment găsiţi pe site-ul organizatorilor.

No comments:

Post a Comment

Comentarii