Thursday, May 23, 2013

Cum ne prezentăm?

Atelier de bune maniere şi politeţe prin Teatru (7-12 ani) 

Fundaţia Calea Victoriei organizează sâmbătă, 25 martie, de la ora 15.00, Atelierul de bune maniere şi politete prin Teatru, în care prin joc şi joacă, copiii pot înţelege şi asimila mai uşor şi plăcut bunele maniere - anunţă organizatorii.

Cu ajutorul exerciţiilor specifice artei teatrale, actriţa Marcela Andrei, având o îndelungată experienţă de lucru cu copiii la Teatrul Ion Creangă, îi va ghida pe cei mici prin labirintul regulilor şi convenţiilor sociale.

Cum salut, cum mă prezint şi cum îi prezint pe alţii, cât şi despre ce vorbesc cu o persoană pe care abia am cunoscut-o? Cum îmi primesc musafirii şi cum mă comport cu invitaţii părinţilor? Ce cadouri este potrivit să fac? Cum este politicos să folosesc telefonul?

Câteva reguli esenţiale – înţelese şi exersate din copilărie – ne pot ajuta în viaţa noastră de zi cu zi să comunicăm mai bine cu cei din jur, să avem o existenţă armonioasă şi să fim, la rândul nostru, un model de bune maniere şi politeţe pentru cei din jur.

Temele celor 7 întâlniri ale atelierului vor fi:
1. Facem cunoştinţă. Exerciţii de relaxare şi socializare.
2. Salutul. Cum facem prezentările. Cum şi cât vorbim când ne facem un prieten nou. Exerciţii de improvizaţie.
3. Cum ne comportăm la masă/petrecere. Ce cadou alegem pentru un prieten, un părinte, o cunoştinţă. Cum şi când oferim flori?
4. Cum ne comportam la scoala. Cum vorbim cu un coleg sau cu un profesor. Cat de important este sa fiu punctual?
5. Cum ne comportăm în societate. Reguli de politeţe pe stradă, la magazin, la cinema sau la teatru. În mijloacele de transport public.
6. Cum ne comportăm în vizită. Cum ne comportăm ca invitaţi. Cum ne descurcăm cu musafirii, poftiţi sau nepoftiţi. Conversaţia la telefon: cât, cum şi până la ce oră.
7. Recapitulare prin exerciţii. La această şedinţă sunt invitaţi şi părinţii, va avea loc o mică demostraţie a unor jocuri şi reguli de bune maniere învăţate.

Lector: Marcela Andrei
Data incepere: 25 Mai 2013; Ora curs: 15:00
Varsta Minima: 7 ani; Varsta Maxima: 12 ani
Cost: 330 ron; Cost redus (card fidelitate): 300 ron
Locatie: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la contact@victoriei.ro

No comments:

Post a Comment

Comentarii