Tuesday, May 28, 2013

Surprizele de 1 iunie din Lumea lui MOMO


Petrecerea brioşelor în grădina minunilor
1 iunie, ora 10.00, Cărtureşti, Grădina Verona


Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la cărţile copilăriei noastre, batem de trei ori din pantofii roşii şi fugim cu gândul la iepurele alb care ne spune că-i vremea să urcăm pe vrejul de fasole. Pe drum, ne întâlnim cu Fomilă care terminase toată casa de turtă dulce şi lăsase în urmă firimituri pentru cei şapte pitici. Lupul tocmai le dădea târcoale întrebând iritat cine a mâncat din farfuria lui. În spatele său zmeul bătea tacticos din picior, în timp ce liliputanii îi legau şireturile cu fir de lână fermecată. Noroc că Frere Jacques a tras ca de obicei semnalul de alarmă şi ne-am reamintit că poveştile cresc imaginaţia. 

Astfel Lumea lui MOMO, născută dintr-una din Marile Poveşti Universale, s-a alăturat prietenilor de la Cărtureşti şi vă invită de 1 iunie să petrecem în Lumea Cărţilor şi a Poveştilor fără de Sfârşit

Sâmbătă 1 iunie de la ora 10.00 vă aşteptăm îi aşteptăm pe copii în Grădina Verona la un eveniment creat special  pentru ei  - "Petrecerea brioşelor în grădina minunilor", cei mici vor învăţa să prepare şi să decoreze brioşe fermecate după o reţetă secretă a mătuşii Graţiela.

Apoi vor participa la piesa de teatru "Alice în sufrageria minunilor", un spectacol interactiv şi foarte aproape de sufletul copiilor, care împrumută elemente specifice modului lor de joacă. Spectacolul a fost prezentat în cadrul festivalurilor Teatrului de Operetă “Viaţa e Frumoasă”, ediţia 2012 şi “Poveşti pentru copii şi oameni mari”, Decembrie 2012.
 Distribuţie: Viorica Pintilie (Alice), Razvan Ropotan (Iepurele), Radu Crăciun (Palarierul), Ruxandra Coman (Pisica), Loredana Mitruş (Omida) și Doina Pop (Regina) Regie şi text: Selma Dragoş Costume: Doina Pop  Improvizaţie muzicală: Loredana Mitruţ, Foto: Cristina Ropotan 

Iar la final vor degusta brioşele preparate chiar de ei şi vor savura limonadă delicioasă oferita cu tot dragul de Gradina Verona. Părinţii se vor putea relaxa în atmosfera deja celebra a terasei, în timp ce copiii vor gusta bucuriile pregătite doar pentru ei.

Pentru că locurile sunt limitate, vă rugăm să vă înscrieţi din timp la adresa de mail: lumealuimomo@gmail.com, tel. 0723.565.113. 

Intrarea este 20 de lei şi include o limonadă şi participarea la tombola cu premii în cărţi. În plus, Cărtureşti s-a pregătit pentru Ziua copilului cu cele mai frumoase cărţi care pot fi cumpărate de părinţi cu o reducere specială de -20% în intervalul 25 mai – 1 iunie. 

 Muzicanţii din Bremen
Spectacol muzical pentru copii
Clubul Ţăranului Român, 1 iunie ora 12.30

Spectacol muzical pentru copii în cadrul Festivalului ŢARA COPIILOR, organizat de Clubul Ţaranului la Muzeul Ţăranului Român
cu: Razvan Ropotan, Radu Crăciun, Ruxandra Coman şi Viorica Pintilie, regia: Ioana Petre, decoruri si costume: Doina Pop.

Un magar putin cam trist
Intr-o zi clar s-a decis
Sa cante si sa danseze
Si spre Bremen s-o urmeze.
El pe drum s-a intalnit
Cu-n catel cam obosit,
c-o pisica uda leoarca
si-un cocos strigand pe poarta.
Impreuna au hotarat
Sa plece la drum cantand.
Tot mergand ei pe carari
Trec prin multe intamplari.
Daca te-am facut curios
Fugi si imbraca-te furmos
Ia-o pe mami de mana
Vino peste o saptamana,
sa cunosti povestea lor
si cu ei sa canti in cor.
Miau ham iha cucurigu
Un spectacol deloc ambiguu

Muzicanţii din Bremen este un spectacol muzical pentru copii. Echipa a compus versuri pe melodii vesele, adunate cu atenţie pentru a capta interesul copiilor şi a le stârni imaginaţia şi pofta de joacă. Spectacolul are şi un rol educativ prin indicii legate de grija faţă de animale şi nevoile acestora.
Micuţele animale nu ştiu ce să facă departe de stăpân şi visează la un cămin plin de dragoste şi prietenie. Prin cântece jucâuşe copiii sunt tentaţi să interpreteze la rândul lor rolul de cățel, pisică, cocoş şi măgăruş, ajungând astfel să cunoscă nevoile animalelor: grijă, prietenie, iubire.

Spectacolul ascunde însă şi o supriză pentru părinţi, chiar dacă stilul jucăuş al spectacolului îndeamnă spre dans și cânt, personajele au și o latură sensibilă astfel încăt fiecare participant, fie el și-un copi mare, să se poată regăsi. Împreună cu copiii, cei mari descoperă prin cele patru personaje că niciodată nu e prea târziu să te reinventezi, să o iei de la capăt, să lași grijile și frica într-un sertar bine închis, să-ți faci bagajul și să pleci cu curaj și bucurie pe un nou drum.

Nu vă spunem mai multe, vă lasam pe voi sa descoperiti povestea lor si toate suprizele pe care vi le-au pregatit ! Locuri limitate!! Biletele se pot procura de pe iabilet.ro, de la casieria Clubului Taranului Romana, sau de la casieria Lumea lui MOMO.

Detalii la tel: 0723.565.113. lumealuimomo@gmail.com. Intrare: 25 lei/persoana
Spectacolul are loc în incinta Clubului Ţăranului Român, în cadrul evenimentului Ţara Copiilor dedicat zilei de 1 iunie. Recomandat copiilor peste 3 ani

No comments:

Post a Comment

Comentarii