Thursday, May 23, 2013

Teatrul pentru copii a ieşit în stradă



Teatrul Itinerant Ţăndărică a deschis stagiunea Festival de vară Bucureşti -"Teatru, stradă şi copil"

Teatrul de Animaţie Ţăndărică împreună cu Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti şi Direcţia Cultură au iniţiat proiectul Teatrul Itinerant Ţăndărică.

Din dorinţa de a pătrunde în zone lipsite de acces la cultură, de a le oferi şi celor mai defavorizaţi posibilitatea de a înţelege şi asimila valorile general umane şi de a avea acces la marea dramaturgie clasică şi universală, Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi-a propus implementarea proiectului cultural "Teatrul pentru toţi" prin achiziţionarea unui teatru-cort (structura mobilă „Teatrul Itinerant Ţăndărică") şi dezvoltarea şi reinventarea noţiunii de teatru itinerant cu o stagiune aproape permanentă (aprox. 5 luni pe an, din luna mai, până în luna septembrie).

Proiectul cultural „Teatrul pentru toţi", prin „Teatrul itinerant Ţăndărică" va poposi în parcuri, lângă şcoli, din primăvară până în toamnă şi în acest fel se vor putea atrage noi categorii de spectatori care nu au fost niciodată la teatru şi, astfel, vor putea să-şi dezvolte gustul pentru teatru, pentru cultură.

La vârste fragede, vizionarea unui spectacol de animaţie are atât un scop educativ, terapeutic, de socializare, dar este şi un prilej de descoperire a reprezentării unei lumi magice, lumea poveştilor animate. Această activitate socială a copilului nu poate fi înlocuită de altceva şi de aceea Teatrul Itinerant Ţăndărică vine ca o ocazie specială oferită celor mici şi nu numai.
Mai multe detalii şi programul stagiunii le puteţi găsi pe site-ul Teatrului Ţăndărică.

No comments:

Post a Comment

Comentarii