Friday, June 7, 2013

Prinţi şi cerşetori, piraţi şi corsari - sâmbătă

Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 11.00, copiii pot participa la unul dintre cele două evenimente pregătite pentru ei la Fundaţia Calea Victoriei:

1. Personaje de poveste: Prinţ şi cerşetor – Atelier de teatru pentru copii (7-12 ani)

Marcela Andrei, actriţă la Teatrul Ion Creangă, vă propune un atelier care are ca punct de pornire povestea Prinţ şi cerşetor, după romanul lui Mark Twain.

Pornim de la diferenţa dintre un limbaj evoluat, educat şi un limbaj simplu, de stradă sau din popor şi analizăm personajele cărţii, pe care apoi le vom interpreta. Aflăm cum se trăia acum sute de ani, la curţile regale şi în casele oamenilor simpli.

Prin exerciţii de arta actorului, copiii vor putea experimenta două stiluri de viaţă atât de diferite: de prinţ şi de cerşetor şi întâmplările palpitante pe care le trăiesc în carte Tom şi Eduard.

2. Poveşti despre piraţi, corsari, exploratori şi regine



Cum şi de ce au pornit să străbată mările şi oceanele lumii exploratori plini de curaj şi imaginaţie, precum Cristofor Columb, Amerigo Vespucci sau Magellan? Cum se supravieţuia pe o insulă pustie, cum se împărţea prada şi care erau pedepsele impuse prizonierilor? Cum se face că, printre cei mai curajoşi piraţi s-au numărat şi câteva femei? Despre toate acestea le va povesti copiilor istoricul Monica Neatu.

Împreună vor descifra tainele hărţilor vechi, îşi vor imagina cum arătau corabiile misterioase şi care au fost aventurile celor plecaţi în căutarea unor continente pline de bogăţii nemaivăzute. Vor afla care erau misterele şi pericolele nebănuite ce îi pandeau, la tot pasul, pe călătorii mărilor şi oceanelor, se vor amuza sau se vor minuna de aventurile povestite.



No comments:

Post a Comment

Comentarii