Monday, August 12, 2013

ActorKids, tabăra de teatru şi film pentru copii


Un eveniment interesant dedicat copiilor pasionaţi de teatru, film şi televiziune, Tabăra de Teatru şi Film pentru copii şi adolescenţi ACTORKIDS se va desfăşura în istorica cetate Sighişoara

"Lumea aceasta a amintirilor din copilărie, a vorbelor şi a jocurilor pe care le născoceam, mi se va părea mereu dureros de mai adevărată decât cealaltă lume". Antoine de Saint Exupery

Potrivit organizatorilor, tabăra se adresează copiilor şi adolescenţilor de vârstă şcolară - între 8-15 ani - cărora le oferă ocazia unică să participe la cursuri de arta actorului, arte conexe ş aptitudini, susţinute de cei mai buni profesori de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, invitaţi de către organizatori să participe la acest eveniment unic în peisajul educaţional şi cultural românesc.

Anul trecut ACTORKIDS i-a avut ca invitaţi speciali pe prof. univ. Sanda Manu şi Grigore Leşe.

Anul acesta, Asociaţia Culturală FLOWER POWER, organizator al evenimentului, anunţă participarea la eveniment a actorilor Gheorghe Visu şi Ana-Ioana Macaria, care au promis că vor veni să le împărtăşească celor mici din experienţele lor de pe scenă şi de pe platourile de filmare.

Ediţia din acest an le oferă copiilor ocazia de a vizita unul dintre oraşele istorice ale României, cetatea medievală Sighişoara, aflat pe lista UNESCO a patrimoniului istoric mondial.

Cursurile de arta actorului vor fi susţinute și în acest an de prof. univ. dr. Mircea Gheorghiu, actor şi profesor la catedra de arta actorului a UNATC Bucureşti. El va lucra cu copiii un set de exerciţii dedicate dezvoltării atenţiei, concentrării şi expresivităţii, ajutându-i să descopere secretele modului de viaţă al actorilor profesionişti.

Copiii vor participa în cadrul programului taberei şi la cursuri de creaţie de decoruri, alături de artistul plastic Anca Cernea, deja cunoscută ca scenograf de teatru şi creator vestimentar. Copiii vor face şi ateliere de lectură poetică, alături de actriţa Anca Constantin.

Copiii care vor participa la unica tabără de teatru şi film pentru copii şi adolescenţi din România vor fi aleşi prin participarea la un casting naţional ce se va desfăşura pe 22 august la Bucureşti.

Cei mai buni dintre copiii ce vor participa la programul taberei ACTORKIDS vor putea face parte din toamna anului 2013, din echipa unei emisiuni TV pentru copii.

Anul acesta, tabăra ACTORKIDS are şi o temă specială, ECOATITUDINE, aleasă de organizatori pentru a familiariza copiii cu noţiunile de protecţie a mediului şi de reciclare a materialelor. Copiii vor lucra cu materiale ecologice şi biodegradabile şi vor realiza decoruri şi accesorii pentru spectacole, învăţând în acelaşi timp în ce mod şi de ce este important să protejeze natura şi planeta.

ACTORKIDS le oferă copiilor şi ocazia de a descoperi istoria străveche şi personajele istorice importante ale istoriei străvechi a Transilvaniei, prin vizite la principalele monumente istorice din cetatea Sighişoara şi împrejurimile acesteia.

Cursurile de echitaţie din cadrul programului se vor desfăşura la Domeniul Dracula de la Daneş, dedicat memoriei lui Vlad Țepeş.

Copiii se pot înscrie la castingul organizat pentru selecţia participanţilor la Tabăra de Teatru şi Film ACTORKIDS, ediţia 2013, vizitând website-ul www.actorkids.org, până cel târziu 30 august 2013.

Asociaţia Culturală Flower Power organizează proiecte şi evenimente dedicate promovării artiştilor din lumea teatrului, filmului şi muzicii. Deasemeni, propune celor interesaţi diverse tipuri de proiecte, bazate pe metoda pedagogiei de teatru şi film, dedicate dezvoltării personale, a exprimării în public, precum şi campanii profesionale de promovare a imaginii publice.

No comments:

Post a Comment

Comentarii