Tuesday, September 24, 2013

Copiii descoperă Grecia cu Artelier D

Artelier D vă invită la un atelier nou, pentru copii de 6-10: POVEŞTI EUROPENE, un concept interdisciplinar, de educaţie culturală şi arta conversaţiei. 

În 29 septembrie, ora 11, Descoperim Grecia!
La Librăria Bastilia, Piaţa Romană nr. 5 (http://www.librariumgrup.ro/bastilia)
POVEŞTI EUROPENE, atelier de lectură şi comunicare
DESCOPERIM GRECIA!

Spunem câteva legende mitologice reprezentative, le comentăm, dialogăm, identificăm locuri pe hartă, facem jocuri de dezvoltare a vorbirii şi artei comunicării
Atelier susţinut de Andreea Bolovan şi Daniela Mişcov
Durata: 1 oră.
Preţ: 35 lei/copil şi insoţitor
Număr de locuri: 15.
Rezervări: adresele artelierd@yahoo.com// artelierdproiecte2012@gmail.com
Tel. 0724 554 199//0756 158 764

La atelierele POVEŞTI EUROPENE de la Librăria Bastilia vom face lectură, teatru, comunicare şi educaţie culturală, pentru copii de 6-10 ani. Un concept nou, pe care îl lansăm din această toamnă. Pentru început, Descoperim Grecia !- Grecia antică, a culturii şi civilizaţiei.

Pe lângă faptul de a fi o perfectă destinaţie turistică, Grecia este spaţiul unde s-a născut fundamentul civilizaţiei europene, tot de aici provine cuvântul Europa: Gr Ευρώπη Eurṓpē . Ne propunem să explorăm câteva legende mitologice- Belerofon care prinde Himera, zburând pe fantasticul Pegas ; iscusitul Dedal şi curajosul său fiu Icar; Tezeu, Ariadna şi Minotaurul- cât şi conexiunile lor cu prezentul şi cu noi. Nu în ultimul rând, vom identifica pe hartă locuri memorabile ale geografiei culturale a Greciei, menţionate în legende.

Lăsându-ne inspiraţi de moştenirea Greciei antice- spaţiul unde s-a născut retorica şi arta dialogului- introducem la atelierul nostru, alături de lectură şi teatru, componenta de comunicare. Ne propunem jocuri şi exerciţii de dezvoltare a vorbirii şi de aprofundare şi exersare a regulilor dialogului.

POVEŞTI EUROPENE este un concept creat în scopul principal al învăţării şi exersării regulilor unei mai bune comunicări emoţionale, prin intermediul poveştilor.
Trăim într-o societate în care multe dintre regulile comunicării şi dialogului sunt încălcate flagrant, ceea ce provoacă blocaje în cadrul relaţiilor sociale, în ceea ce priveşte munca în echipă sau în cadrul procesului de învăţare.

La atelierele POVEŞTI EUROPENE, ne propunem să învăţăm să comunicăm mai bine, folosind povestitul drept mijloc de învăţare a empatiei. Ca să ne ascultăm mai bine unii pe alţii, să vorbim pe rând, să nu ne întrerupem, să avem răbdare până la capăt, să respectăm toate punctele de vedere, să construim o soluţie împreună.

Parteneri media : Cursuri pentru copii. ro ; B24 Kids ; Melc codobelc.ro ; Casuta cu jucarii ; TV City ; Culinar.ro.

No comments:

Post a Comment

Comentarii