Wednesday, September 18, 2013

Degetarul fermecat, cu ArtelierD

ArtelierD vă invită la un atelier nou pentru copii de 2-5 ani, Degetarul fermecat, despre fiinţe mici şi delicate, care reuşesc să înfrunte adversităţile, descoperindu-şi resurse interioare nebănuite şi aliindu-se cu prieteni de nădejde.

Noul atelier va fi lansat sâmbătă 21 septembrie, ora 11, la Librăria Bastilia, ascultând aventurile unei fetiţe cât un deget, Degeţica. O poveste de Hans Christian Andersen, despre ce înseamnă să fii mic, dar în acelaşi timp, plin de talent şi învingător. Copiii ştiu mai bine cum este, iar noi ne vom reaminti cum se schimbă lumea atunci când o vedem cu alţi ochi.

Degetarul fermecat, poveşti iubite despre fiinţe mici şi curajoase
Atelier creativ de teatru de păpuşi
Spunem povestea Degeţica, după Hans Christian Andersen
Sâmbătă 21 septembrie, ora 11
La Librăria Bastilia, Piaţa Romană nr. 5 (http://www.librariumgrup.ro/bastilia/n/degetica)
cu Ana Maria Caliţa şi Daniela Mişcov
Durata: 1 oră.
Preţ: 35 lei/copil şi insoţitor
Număr de locuri: 15.
Rezervări: adresele artelierd@yahoo.com// artelierdproiecte2012@gmail.com
Tel. 0724 554 199//

Ce ne poate invăţa azi o poveste veche precum Degeţica, despre o fiinţă atât de mică încât dormea intr-o coajă de alună?
Degeţica este, de fapt, o poveste despre schimbare şi supravieţuire. Este o istorie fantastică, dar plină de adevăruri pe care le trăim zi de zi. Schimbarea face parte azi din viaţa noastră mai mult ca niciodată, iar cine se poate adapta reuşeşte.De asemenea, când vezi lumea cu alţi cu ochi decât în mod obişnuit, precum mica fetiţă dintr-o lalea, afli lucruri noi, care te pot inspira şi te pot face fericit, sau măcar mai inţelept. Oare cum ar arăta lumea daca ai fi mic de tot ?

Degeţica află pe parcursul călătoriei ei prin pădure că trebuie să se adapteze şi să se inţeleagă cu fiinţe foarte diferite de ea, ca să aibă un adăpost şi să nu moară de foame ori de frig. Descoperă că mai important decât frumuseţea este talentul ei de a cânta. Cântecul ei imblânzeşte inimile tuturor.

Andersen ne spune simplu, o poveste despre adevărurile vieţii, prin intermediul intâmplărilor unor fiinţe mici.

În partea a doua a atelierului vom crea din hârtie, printr-un procedeu special, propria noastră Degeţica, pe care o vom lua acasă. Vom putea astfel fi alături de ea de câte ori îi vom asculta ori spune povestea....

Săptămâna viitoare, în 29 septembrie, un nou atelier pentru cei mari, de 6-8 ani: Poveşti europene, Descoperim Grecia!

No comments:

Post a Comment

Comentarii