Wednesday, September 18, 2013

Kids Creative Dance la Elefănţelul curios

Haideţi în lumea Kids Creative Dance, la Elefănţelul curios, loc de joacă şi afterschool

Dansul este pentru unii copii o abilitate, pentru alţii terapie, pentru alţii joacă, însă pentru toţi copiii înseamnă bucurie. Iar dacă e şi studiat cu metoda potrivită care să îmbine joaca, personaje de desene animate şi coloana sonoră variată, se poate transforma într-o activitate săptămânală foarte plăcută pentru copii. De aceea, cei de la Elefănţelul curios organizează un curs de dans special pentru copiii pasionaţi de muzică, mişcare, sunete şi personaje de poveste.

Cursul Kids Creative Dance a fost creat de Alina Petrişan, antrenor de dans sportiv cu o experienţă de 5 ani în predarea dansului pentru copii şi cu 9 ani de dans sportiv de performanţă. Alina ne povesteşte în continuare, în câteva rânduri, care este misiunea ei în acest curs, dar şi cum ar trebui să ne pregătim copiii atunci când îi aducem la dansuri:

“Fiecare copil este unic şi poate reacţiona diferit atunci când este adus pentru prima dată împreună cu părintele la un curs educativ, organizat, cu reguli, în prezenţa unor oameni noi, copii necunoscuţi, într-un spaţiu încă neexplorat. E bine să ştim să interpretam corect reacţiile copiilor atunci când sunt puşi faţă în faţă cu atât de multe necunoscute. De multe ori, copiii au nevoie de 1-3 şedinţe de acomodare, trebuie lăsaţi să înveţe în ritmul şi în modul lor preferat, atât informaţiile propriu-zise ale cursului de dans, cât şi mediul în care se întâmplă cursul. Dacă nu luăm în considerare timpul de care au nevoie pentru acomodare cu tot noul situaţiei, putem considera că nu este interesat, că nu îi place sau că nu este atent la cursul de dans.”

Kids Creative Dance - descrierea cursului
În timpul cursului, creativitatea în mişcare a copiilor le este impulsionată şi pe muzica clasică. Predarea se face în limba româna şi în limba engleză, copiii învăţând de la instrucţiuni de bază, la părţile corpului sau culori. Cei mici vor avea la dispoziţie recuzita cu ajutorul căreia vor putea înţelege şi executa mai bine şi mai repede ritmul dansurilor propuse şi vor putea, prin intermediul lor, să îşi dezvolte pasiunea pentru mişcare, muzica, sport şi dans. Recuzita consta în eşarfe, jucării de pluş, pom poms şi altele. Cursul se adresează copiilor cu vârste între 1 şi 5 ani.
Structura cursului de dans
Cursul are în medie 9 piese, fiecare piesă se încadrează într-o categorie ce urmăreşte un anumit obiectiv.
Spre exemplu prima piesă va face introducerea în cursul Kids Creative Dance prin adunarea tuturor copiilor în spaţiul de dans şi prin delimitarea acestuia (aliniere, stăm de aici până aici). Pe parcursul şedinţei spaţiul astfel delimitat este în continuă schimbare (stăm in cerc, în linie, în şir indian sau piticesc, fete, băieţi, cu toţii, cu părinţi sau fără). Ultima piesă încheie cursul, recompensează copiii, îi încurajează că s-au descurcat bine şi îi îndeamnă să revină la dans. După 3-4 şedinţe, structura şi categoriile sale deja învăţate (dans-joc, dans creativ, dans în jurul lumii) se păstrează, dar se schimbă 2 – 3 piese din diferitele categorii).
Părinţii sunt  îndemnaţi să danseze cu copiii lor, micuţii vor învăţa de la ei prin imitaţie mai uşor decât de la profesor.
Tarife si program
Costul abonamentului cu 8 şedinţe: 240 lei (se poate plăti şi în două tranşe).

Cursul începe joi, 19 septembrie pana pe 7 noiembrie, de la 10.30 sau 18.30, în funcţie de înscrieri.
Înscrierile se fac pe blog sau la adresa elefantelulcurios01@gmail.com. 

No comments:

Post a Comment

Comentarii