Friday, September 20, 2013

S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii

Teatrul Ion Creangă a definitivat programul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” şi a pus în vânzare biletele şi abonamentele. 

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru. Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Între noutăţile acestei ediţii a festivalului, am putea numi şi extinderea selecţiei în rândul teatrelor a căror activitate se adresează, cu predilecţie, publicului matur, dar în repertoriul cărora se găsesc şi spectacole pentru copii: Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Operetă "Ion Dacian". Pe lângă reprezentaţiile de la Sala Rapsodia, de pe strada Lipscani, actualul şi temporarul sediu al Teatrului Creangă, publicul se va putea întâlni cu oaspeţi veniţi din Marea Britanie, Belgia, Franța, Italia și Bulgaria, sau din Oradea, și pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spaţiile oferite reprezentaţiilor de Centrul Cultural UNESCO "Nicolae Bălcescu", Grădiniţa Miruna, Şcoala Gimnazială "Anastasia Popescu", Şcoala Gimnazială "Elena Văcărescu".

Biletele şi abonamentele au fost deja puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr.53, program de miercuri până duminică) şi a teatrelor partenere. Acestea au preţuri foarte mici, astfel încât întreaga familie să se poată bucura, împreună, de poveştile copilăriei. 
Mai multe detalii despre programul reprezentaţiilor şi al casei de bilete, precum şi tarife, puteţi afla de pe site-ul: www.fitc.ro, www.teatrulioncreanga.ro şi de pe pagina de Facebook/FestivalTeatrupentruCopii.

No comments:

Post a Comment

Comentarii