Tuesday, February 11, 2014

Atelier de educaţie cinematografică pentru copii

Pe 16 februarie începe modulul introductiv al primului atelier de educaţie cinematografică pentru copii. Conceput pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani şi coordonat de Ileana Bîrsan, jurnalist şi critic de film, atelierul va avea loc la Urbanesc. 

Iată mai jos descrierea de pe pagina evenimentului, unde puteţi de altfel să găsiţi mai multe detalii:

Cinema-ul este cea mai populară artă, însă este cea mai puţin prezentă în vieţile copiilor. Cinematografele, din păcate, sunt limitate la lista de animaţii şi filme de entertainment de dată recentă, televiziunile nu au programe speciale pentru copii în care cinema-ul şi artele vizuale să fie conţinute, iar şcolile nu au în programă nicio oră dedicată educaţiei cinematografice.
Cinema-ul poate fi pentru copii un instrument incredibil de complex și de important pentru descoperirea lumii, a oamenilor şi a umanităţii, pentru chestionarea propriilor lor păreri, dileme, emoţii şi imaginaţii, fără ca ei să se simtă constrânşi. Dimpotrivă, îşi vor pune lor şi celor din preajmă întrebări cu bucurie şi curiozitate, nerăbdători să cunoască, să comunice şi să se facă înţeleşi.

Atelierele sunt ţinute de Ileana Bîrsan, jurnalist şi critic de film.
Modulul introductiv este compus din 5 sedinţe a câte 2 ore şi jumatate și se desfășoară duminica, de la 11.00 la 13.30, cu o pauză de masă de 30 de minute.
Modulul costă 300 de lei (240 de lei cursul + 60 de lei masa).

Participarea se face pe bază de înscriere prin e-mail ileanabirsan@yahoo.com sau prin telefon la numărul 0742 242 734.

Mai multe informaţii despre programul atelierelor, coordonatori şi locul de desfăşurare găsiţi pe pagina de Facebook a evenimentului.

No comments:

Post a Comment

Comentarii