Saturday, March 15, 2014

Cursurile de educaţie muzicală stimulează inteligenţa preşcolarilor. Şi concurs de week-end

Muzica dezvoltă dragostea pentru tot ceea ce e frumos, generează emoţii şi formează vocea armonios. De aceea, este extrem de important să ţinem seama de faptul că dezvoltarea armonioasă a copiilor cu ajutorul muzicii se poate face doar prin cultivarea acesteia încă de la vârste fragede, prin jocuri muzicale sau cântece specifice perioadei copilăriei, precum şi prin familiarizarea cu cele mai importante instrumente muzicale.

Interpret vioară Boem Club
Este demonstrat ştiinţific că lecţiile de muzică urmate în perioada copilăriei dezvoltă la maturitate auzul şi, de asemenea, influenţează în mod pozitiv dezvoltarea creierului, însa dacă vorbim despre copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani, care nu pot începe încă lecţiile individuale de instrument sau canto, cea mai bună opţiune în cazul lor sunt cursurile de educaţie muzicală pentru preşcolari.

Cursurile de educaţie muzicală pentru copii sunt indicate pentru părinţii care doresc pentru copiii lor o activitate plăcută, interactivă şi educativă, dar care să le stimuleze în acelaşi timp creativitatea, să le dezvolte memoria, inteligenţa verbală şi, de asemenea, să stimuleze şi componenta socială.

Interpret canto Boem Club
Astfel de cursuri de educaţie muzicală pentru preşcolari pot fi fi urmate la Şcoala de Muzică Boem Club, cea mai mare şcoală privată de muzică din Bucureşti. Acestea sunt lecţii de grup, care se desfăşoară pe grupe de vârstă: 2-3 ani şi 4-5 ani şi au în vedere dezvoltarea muzicală a copiilor prin joc, comunicare şi activităţi de grup.

Lecţiile de educaţie muzicală pentru preşcolari pentru grupa de vârstă 2-3 ani de la Şcoala de Muzică Boem Club au în vedere introducerea micuţilor în lumea sunetelor şi a ritmului, prin deprinderea noţiunilor de bază în domeniul muzicii, printr-o manieră atrăgătoare, adaptată vârstei şi nivelului lor muzical.

Lecţie de pian Boem Club
Pentru cei mici cu vârsta cuprinsă între 4-5 ani, la Şcoala de Muzică Boem Club se va avea în vedere dezvoltarea abilităţilor muzicale şi deprinderea celor mici cu instumente muzicale, prin învăţarea anumitor piese adaptate, ca şi grad de dificultate, în funcţie de evoluţia lor muzicală.

Pe lângă faptul că lecţiile de educaţie muzicală au un rol extrem de important în dezvoltarea armonioasă a unui copil, ajută la dezvoltarea puterii de concentrare, a sensibilităţii, a gândirii abstracte, a limbajului şi a aptitudinilor de comunicare cu alţi copii.

Şcoala de muzica Boem Club este prima şcoală particulară de muzică din Bucureşti care se adresează tuturor celor care doresc să înveţe să cânte, indiferent de vârstă sau nivel de pregătire muzicală.

În prezent, Şcoala de Muzică Boem Club are trei sedii, în trei zone importante ale Capitalei (Alba Iulia, Dorobanţi şi Răzoare) şi dispune de o echipă tânără, formată din aproximativ 25 de profesori, toţi absolvenţi de Conservator, buni pedagogi şi profesionişti, dedicaţi meseriei lor şi deschişi către toate genurile muzicale.

Concurs de week-end:

Cititorii B24Kids - Gazeta culturală a copiilor pot să câştige prin tragere la sorţi (cu ajutorul Random.org) un voucher de 4 lecţii la alegere dintre canto, percuţie, pian, chitară, vioară, la Şcoala de muzică Boem Club la oricare dintre cele 3 sedii.
Trebuie doar să răspundeţi la întrebarea: La ce instrument muzical v-ar plăcea să cânte micuţul vostru?

Concursul se desfăşoară pe B24Kids, pe blog şi pe pagina de facebook, se încheie duminică seară 16 martie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi luni dimineaţă.
Succes!

2 comments:

  1. Buna,

    Copilul spune ca la vioara i-ar placea :)
    Foarte interasante cursurile astea. Sunt si aproape de noi. Mi-ar placea sa le testam.

    Multumesc,
    Vali

    ReplyDelete
  2. Tobe, tobe si din nou tobe:) Mihaela Stanescu

    ReplyDelete

Comentarii