Wednesday, April 30, 2014

Micile Vedete româneşti la Cannes 2014

Filmele de scurtmetraj pentru copii „Aventurile Micilor Vedete în parc” şi „Micile Vedete descoperă secretul magneţilor”, două producţii ale Şcolii româneşti de film pentru copii „Micile Vedete”, care îi au în rolurile principale pe absolvenţii Şcolii, au fost selecţionate pentru participarea la Festivalul de Film de la Cannes 2014, la secţiunile Short Film Corner şi Romanian Short Waves. Talentaţii copii români rescriu istoria filmului românesc pentru copii, fiindcă este a treia oară când vor fi prezenţi pe covorul roşu al rivierei franceze, după succesele din 2011 şi, respectiv, 2012, cu filmele din seria educativă „Aventurile Micilor Vedete”.


Pelicula „Aventurile Micilor Vedete în parc” tratează tematica protejării mediului înconjurator şi prezintă o poveste parcă ruptă din realitate. În locul unui parc dintr-un cartier de locuinţe din Bucureşti, se aprobă construirea unui mare centru comercial. Întâmplător sau nu, tocmai în acest parc se află singurul loc de joacă pentru copii, iar aceştia se decid să nu stea nepăsători, ba din contră, să rezolve situaţia aşa cum ştiu ei mai bine: apelează la Anisia, fetiţa care a fugit de acasă în căutarea aventurii.


Cel de-al doilea film participant anul acesta la celebrul Festival de la Cannes este un alt episod din seria de filme pentru copii „Aventurile Micilor Vedete”. Anisia, o fetiţă care a fugit de acasă din dorinţa de a scăpa de sfaturile nesfârşite ale mamei, se reîntoarce la şcoală, unde încearcă să pătrundă neobservată la ore pentru a primi gustarea „cornul şi laptele”. Din păcate pentru ea, este reţinută de profesoară şi forţată să ramână la ora de fizică. Nereuşind să se integreze în clasă, unde copiii râd de hainele ei murdare şi de cunoştinţele limitate, Anisia începe să facă propriile experimente cu... magneţi.

Este o bucurie imensă pentru toţi. Pentru partenerii noştri, Primăria Sectorului 6 şi Primăria Sectorului 1, copii, părinţi şi echipa de producţie. De fapt, alături de directorul de imagine, Cosmin Croitoru şi producătorul, Ema Pendiuc (actriţă în filmul "Micile Vedete descoperă secretul magneţilor") suntem aceeaşi echipă de tineri cineaşti care din 2010 încoace am avut 4 participări cu filmele noastre la acest prestigios festival. În 2010, am fost prima oară cu filmul "Magda", în 2011, cu producţiile "Micile vedete la şcoală" şi "Semnul Timpului", iar în 2012, cu Micile vedete la ţară - a declarat Ariana Pendiuc, regizoarea filmelor selecţionate. 
Şcoala „Micile Vedete” este prima Şcoală de Film şi Televiziune pentru Copii din România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, oferind cursuri axate pe 3 discipline: tehnică de filmare, interpretare şi dicţie, indispensabile unor viitori profesionişti în film şi televiziune. La aproape 4 ani de la înfiinţare, Şcoala „Micile Vedete”, www.micilevedete.ro, se mândreşte cu un portofoliu de 17 filme de scurt metraj pentru copii, pe teme educative, cu sute de copii instruiţi şi peste 30 de apariţii ale Micilor Vedete în spoturi publicitare, sociale şi filme de lung metraj.

Pentru mai multe informaţii, vă invităm să vizitaţi website-ul, pagina de Facebook şi, de asemenea, să urmăriţi trailerele celor două filme: Aventurile Micilor Vedete în parc şi Micile vedete descoperă secretul magneţilor.

No comments:

Post a Comment

Comentarii