Wednesday, May 14, 2014

Pictură în acuarelă pentru copii


Fundaţia Calea Victoriei vă invită începând de vineri 16 mai, de la ora 18:30, la Atelierul de Pictură în Acuarelă pentru copii (7-12 ani), susţinut de Ioana Stanca, artist plastic. Vom descoperi modurile în care putem folosi acuarela, în funcţie de suportul pe care lucrăm şi de ideile de la care pornim.

În mica noastra expediţie, vom încerca să găsim chiar noi modaliăţi inedite de a pune culoarea pe hârtie.

Pe parcursul celor 4 întâlniri, copiii vor învăţa care sunt diferenţele dintre pictura în acuarelă pe uscat şi pictura pe un suport umed şi îşi vor exersa imaginaţia şi îndemânarea.

Fiecare şedinţă va avea o temă diferită. Asta înseamnă că fiecare copil va avea la final 4 lucrări diferite, având la bază acelaşi mediu, abordat însă cu ingeniozitate. Cum vă sună: pictură cu acuarele şi sare ori cuburi de gheaţă colorată în loc de pensule?

Temele întâlnirilor vor fi:

1. Testăm acuarelele pe suport umed şi uscat, observăm diferenţele şi realizăm o compoziţie abstractă pornind de la tehnica dripping folosită de Jackson Pollok.

2. Acuarele decupate. Vom face colaje folosind hârtii pictate chiar de noi, având ca exemplu compoziţiile lui Henry Matisse din cartea „Jazz”.

3. Cuburi de gheaţă colorate! Ce-am mai putea folosi în loc de pensule pentru a pune culoarea pe hârtie? Propriile noastre degete desigur, bureţei şi… cuburi de gheaţă colorate! Dar ce se întâmplă dacă adăugăm un ingredient neobişnuit, cum ar fi sarea? Vom descoperi toate acestea jucându-ne, în cea de-a patra întâlnire.

4. Peisaj. La ultima întalnire, copiii vor realiza o compoziţie folosind tehnicile descoperite la şedinţele anterioare.

Lector: Ioana Stanca
Data începere: 16 mai 2014; Ora curs: 18:30
Număr ateliere: 4
Frecvenţa: săptămânal, vineri
Vârsta Minimă: 7 ani; Vârsta Maximă: 12 ani
Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate): 180 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

No comments:

Post a Comment

Comentarii