Friday, May 23, 2014

Rocket BikeFest -pista prieteniei


Au început înscrierile la Rocket Bike Fest - competiţia caritabilă de ciclism prin Pădurea Cernica. 

Organizatorii Rocket Bike Fest propun la a treia ediţie un slogan curajos: „Pedalez, mă distrez, donez!” este îndemnul pe care echipa Help Autism - BikeXpert îl are pentru toţi cei care de 1 iunie îşi doresc să se simtă bine şi să facă un bine. 
Înscrierile se fac până pe 29 mai pe website-ul www.rocketbike.ro, fondurile colectate din taxa de înscriere vor fi direcţionate către Asociația Help Autism în scopul susţinerii programelor gratuite pentru copiii cu autism.

Rocket Bike Fest are loc în Pădurea Cernica de lângă Bucureşti, pe un traseu atent amenajat pentru a permite oricărui iubitor de natură şi pasionat de competiţii sportive să ia startul pe pista prieteniei iniţiată de Asociaţia Help Autism şi BikeXpert

Începătorii se pot înscrie la categoria Hobby şi vor parcurge un traseu de 25 km din două bucle, în timp ce sportivii mai antrenaţi vor pedala la b pe o distanță de 50 km respectiv patru bucle. Traseul, conceput de echipa de ciclism BikeXpert Racing Team este prietenos, cu diferenţe mici de nivel, preponderent pe drumuri forestiere şi single track-uri tehnice. Copiii concurează alături de un părinte la categoria Family pe o buclă special amenajată pentru ei în pădure, sau singuri, la categoria Copii pe două trasee special amenajate în interiorul Phoenix Aventura Parc. Premiile constau în bani, vouchere, diplome și medalii, iar copii au parte de surprize şi cadouri pe durata întregii zile alături de Profesorul Trăznit.


Pe lângă cursele de ciclism organizate pe grupe de vârstă şi nivele de dificultate, Rocket Bike Fest se doreşte un loc pentru întreaga familie.
Rocket Bike Fest este o pistă a prieteniei, o competiţie în care atât amatorul, cât şi profesionistul îşi va găsi locul. Pe 1 iunie, garantăm distracţie maximă pentru copii astfel încât toţi să sărbătorim ziua copilului prin sport, distracţie şi educație. spune Daniela Bololoi, preşedinta Asociaţiei Help Autism.
Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO), care îşi propune să sprijine un stil de viaţă sănătos şi să promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber. Iniţiat de Asociaţia Help Autism şi BikeXpert în 2013, Rocket Bike Fest strânge în cele 2 ediţii organizate anual peste 800 de concurenţi şi peste 2000 de participanţi în ziua evenimentelor, zeci de parteneri, sponsori şi susţinători media. Echipa de organizare alături de cei peste 150 de voluntari construiesc cu fiecare ediţie „o pistă a prieteniei” în cel mai mare eveniment sportiv dedicat cauzei.

Cu cei 34.000 RON strânşi în ediţiile din 2013 pentru continuarea Programului Naţional de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologică şi Intervenţie Timpurie în Autism, Rocket Bike Fest a însemnat şansa spre recuperare pentru mai bine de 100 copii cu tulburări din spectrul autismului.

Pentru toate aceste motive, Rocket Bike Fest a fost desemnat “Proiectul de voluntariat al anului 2013 în domeniul sport și recreere” la Gala Naţională a Voluntarilor.

Doritorii se pot înscrie la ediţia din 1 iunie a Rocket Bike Fest pe website-ul www.rocketbike.ro până pe 29 mai.

Parteneri oficiali ai competiţiei sunt Sportul Pentru Tine și Phoenix Cernica Aventura Parc, iar sponsorii ediției sunt Ciuc Radler alături de Isostar, Pandy Toys, Alka, Hymalaia Adventure, Alexandreea Club, La Fântana, Sthil, Danone, Chio, Rostar, Epson, Blue Air, Urban, Nutribon și Fun Science.

No comments:

Post a Comment

Comentarii