Friday, June 6, 2014

1.000 de prieteni ai copiilor cu autism la Rocket Bike Fest


Start la categoria copii
Cea de-a treia ediţie a competiţiei caritabile Rocket Bike Fest a adus peste 1.000 de oameni în Phoenix Aventura Parc pe 1 iunie în Pădurea Cernica. 

Profesorul Trăsnit - 1 iunie
Cel mai amplu eveniment sportiv dedicat cauzei a prilejuit întâlnirea la pista prieteniei a celor care doresc să pedaleze cu voie bună şi să facă un bine copiilor cu autism. Suma strânsă din taxa de înscriere şi donaţii a fost de 3.700 Euro şi este direcţionată către asigurarea serviciilor gratuite de terapie prin Asociaţia Help Autism.

Peste 500 de pasionaţi de cross crountry de toate vârstele s-au înscris în competiţia Rocket Bike Fest. De la începători la sportivi antrenaţi, de la copii cu biciclete fără pedale sau cu roţi ajutătoare la cursa pentru familii, fiecare şi-a găsit traseul potrivit în Pădurea Cernica.

Andy Brunner - un veteran al competiţiilor şi fundraiser voluntar pentru copiii cu autism, a participat la categoria hobby ca parte din echipa BikeXpert. „A fost un concurs frumos. Traseul a fost foarte bine amenajat iar ca rider a fost o plăcere să pedalez! Cu adevărat special a fost să văd atât de mulți copii și așa multe familii la concurs” a spus Andy după competiţie.
Voluntari la Rocket BikeFest
În competiţie au pedalat şi echipe profesioniste precum BikeXpert, Giant, Felt-SIDI, XC Riders, P-Track, KTM, însă pista prieteniei s-a văzut și mai bine pe traseul copiilor. De la 2 ani la 14 ani, copiii au pedalat pentru premii, diplome, medalii dar mai ales pentru plăcerea de a face sport în aer liber alături de prieteni sau alături de părinți la categoria Family. Echipa Fun Science și trupele de copii care au concertat au asigurat distracția, toți cei prezenți au avut parte de gustări sau amintiri foto din partea organizatorilor și sponsorilor.

„Am venit cu băiețelul meu și ne-am simțit extraordinar. Pentru noi este întotdeauna o încercare să ne jucăm alături de copii însă aici am pedalat cot la cot cu ceilalți, am cântat și ne-am distrat relaxat. Pentru noi este o reușită emoțională să facem față unei zile cu provocări așa mari și spectaculoase” - spune mămica lui Victor, copil cu tulburare din spectrul autist.
Start la categoria family
„Pedalez, mă distrez, donez!” este îndemnul pe care echipa Help Autism - BikeXpert îl are pentru toți cei care își doresc să se simtă bine și să facă un bine la Rocket Bike Fest. 

Organizat de două ori pe an, evenimentul este o competiție caritabilă de MTB cross country dar și un prilej de a te simți bine alături de familie și prieteni pe parcursul unei zile pline de curse, concerte și activități pentru copii. Scopul evenimentului este de a strânge fonduri pentru continuarea programelor de diagnostic și evaluare a copiilor cu autism.

Rocket Bike Fest a fost desemnat “Proiectul de voluntariat al anului 2013 în domeniul sport și recreere” la Gala Națională a Voluntarilor.
Următoarea ediție Rocket Bike Fest are loc pe 20 septembrie, ocazie cu care doritorii sunt invitați să se întoarcă la școala despre voluntariat, donație, sport și educație. Detalii pot fi urmărite pe website-ul www.rocketbike.ro.
Câştigători Family
Parteneri oficiali ai competiţiei sunt Sportul Pentru Tine şi Phoenix Cernica Aventura Parc, iar susţinătoriii ediţiei sunt Ciuc Radler, alături de Isostar, Pandy Toys, Alka, Hymalaia Adventure, Alexandreea Club, La Fântana, Sthil, Danone, Chio, Rostar, Epson, Blue Air, Urban, Nutribon și Fun Science. 

Printre partenerii media ai ediţiei s-au numărat şi B24Kids, alături de Agerpress, Euromedia, Itsy Bitsy, Revista Bebelu, UrbanKids, Adrenalitica, GetLokal și Catchy.ro.

No comments:

Post a Comment

Comentarii