Monday, August 18, 2014

Autorul "Parenting-ului necondiţionat", din nou la Bucureşti

Părinţii nu pedepsesc comportamentul greşit al copilului şi nu oferă recompense pentru buna purtare, oferind, în schimb, iubire necondiţionată şi permiţând copiilor să facă propriile alegeri. Sună bine, nu? Este viziunea sociologului american Alfie Kohn, care denumeşte acest stil de educaţie prin sintagma “parenting necondiţionat”, aşa cum de altfel le este cunoscut celor care au avut plăcerea să-l audieze pe Kohn în urmă cu un an, la conferinţa lui din ţara noastră.

sursa foto
Însă vestea bună este că autorul bestseller-ului "Parenting necondiţionat", Alfie Kohn, unul dintre cei mai revoluţionari speakeri internaţionali pe teme de parenting şi educaţie, revine la Bucureşti pe 22 noiembrie 2014, pentru a susţine o noua serie de conferinţe!

Kohn, care se va afla pentru a doua oară în ţara noastră, este autorul a 14 cărţi de parenting traduse şi apreciate în lumea întreagă. În România, Editura Multi Media Est Publishing a publicat anul trecut "Parenting neconditionat", volum care a devenit în scurt timp bestseller, schimbând mentalităţile multor părinţi preocupaţi de creşterea conştientă a copiilor lor. 

Cu ocazia Conferinţelor PARENTING NECONDIŢIONAT cu Alfie Kohn de anul acesta, Editura Multi Media Est Publishing va lansa şi lucrarea “Pedepsit de recompense” (“Punished by Rewards”), volum cu care Alfie Kohn s-a consacrat la nivel mondial.

Conferinţele sunt organizate de TOTUL DESPRE MAME şi Monica Reu, trainer de comunicare non-violentă şi cuprind două module: 

- Partea întâi: “Dincolo de disciplina convenţională: Ce e în neregulă cu pedepsele sau recompensele” şi
- Partea a doua: “Dincolo de disciplina convenţională: De la condiţionări şi ameninţări la cooperare şi înţelegere”
Nu încape dubiu că, anul trecut la Bucureşti, Alfie Kohn a zguduit din temelii multe convingeri depăşite şi dăunătoare legate de educaţie. Şi azi la cursurile mele vin părinţi care îmi mărturisesc impactul transformator pe care l-a avut asupra lor discursul lui: o invitaţie radicală la conştientizarea efectelor pe termen lung ale abordărilor noastre parentale, un mesaj bazat pe studii ştiinţifice riguroase, o chemare la empatie şi iubire. Şi toate astea livrate cu o energie şi un simţ al umorului cum rar mi-a fost dat să văd, a declarat Monica Reu, preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Non-Violentă.
Savuroasele Conferinţe ale lui Alfie Kohn, organizate la cererea comunităţii TOTUL DESPRE MAME, se adresează părinţilor şi pedagogilor care nu cred în manipularea comportamentului copiilor şi doresc să descopere ce se află dincolo de disciplina convenţională. 
Fiţi alături de noi la Conferinţele lui Alfie Kohn de pe 22 noiembrie! Veţi pleca inspiraţi, cu dorinţa de vă privi copiii în ochi cu încredere, sinceritate şi onestitate. Vă veţi redescoperi puterea de a iubi oamenii din jurul vostru pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce fac. Nu uitaţi: dragostea necondiţionată este cel mai mare cadou pe care i-l puteţi face copilului vostru!, a spus Despina Bădescu, redactor-şef al ww.totuldespremame.ro.
Înscrierile la Conferințele lui Alfie Kohn se pot face accesând site-ul www.totuldespremame.ro/evenimente.

Fondatorul şi preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Non-Violentă şi singurul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication din SUA, Monica Reu este formator CNFPA şi organizează workshop-uri de CNV din anul 2004. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinţilor şi a cuplurilor în implementarea acestui model de comunicare în viaţa de zi cu zi. În 2010, a demarat programul “Educaţie empatică – CNV pentru părinţi”.

Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispoziţia părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de creşterea şi îngrijirea copiilor informaţii de cea mai bună calitate din sfera parentingului. Pe TOTUL DESPRE MAME părinţii vor găsi interviuri cu specialişti de top, articole documentate, dar în acelaşi timp platforma joacă şi rolul unui mediu de transmitere a experienţelor reale cu care se confruntă părinţii în viaţa de zi cu zi.
TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistică a vieţii de familie: de la sănătate la psihologie, de la educaţie la nutriţie, părinţii informaţi ai secolului nostru vor găsi aici o sursă esenţiala de cunoştinţe verificate şi testate.
De asemenea, evenimentele TOTUL DESPRE MAME sunt cele mai aşteptate momente de parenting de calitate! Atât conferinţele naţionale - ne mândrim cu seria conferinţelor susţinute de speakeri şi autori de renume mondial, precum Michael Thompson, Alfie Kohn şi Jack Newman - cât şi evenimentele periodice cu cei mai îndrăgiţi specialişti de parenting din România ("Serile TOTUL DESPRE MAME") sunt o sursă valoroasă de informare şi educare, un prilej de neratat pentru părinţii preocupaţi de calitatea vieţii şi a relaţiei pe care o dezvoltă cu copiii lor.

No comments:

Post a Comment

Comentarii