Monday, September 29, 2014

Mâine demarează Ciclaton 2014

www.ciclaton.ro
Ciclaton este un eveniment sportiv caritabil care îşi propune să pună în mişcare roţile educaţiei - anunţă organizatorii. Pe scurt, scopul său este de a strânge fonduri pentru 3 proiecte educaţionale despre care organizatorii cred că au potenţialul să schimbe viitorul copiilor şi tinerilor incluşi în programe.

Cauzele despre care este vorba sunt: 
- SOS Satele Copiilor Cisnadie
- proiectul Ajungem mari! ş
- Universitatea Alternativă.

Evenimentul se va desfăşura între 30 septembrie şi 4 octombrie, va porni şi se va încheia în Bucureşti, şi va trece prin 12 oraşe, printre care Târgovişte, Bran, Braşov, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe şi Ploieşti. 

Pe întreg parcursul de 650 de kilometri vor pedala 14 ciclişti de anduranţă, iar pe segmente se vor putea înscrie şi ciclişti temerari. Fiecare ciclist (de anduranţă sau temerar) va pedala pentru o cauză pe care şi-a ales-o dintre cele 3, iar sustinătorii săi vor dona în contul respectivului proiect.

Ciclaton a fost imaginat şi construit de o echipă de voluntari pasionaţi de un ritm de viaţă sănătos, care cred în ideea că educaţia îmbogăţeşte şi care îşi doresc să dea mai departe comunităţii în care trăiesc şi cresc, o parte din ceea ce sunt. 

Iar daca te întrebai de unde vine numele evenimentului, ei bine, Ciclaton​ul e o măsură (nebrevetată, încă)​ şsi înseamnă 100 de bătăi ale inimii; bătăile inimii fiecărui ciclist ("ciclatonist") care pedalează pentru una dintre cele trei cauze înscrise. Şi mai înseamnă ceva: 1 ciclaton = o susţinere / donaţie în valoare de 10 lei; e una din modalităţile prin care cei care află despre initiaţivă pot susţine cicliştii şi cauzele.

De curând a fost lansat şi site-ul, deja s-au strâns susţinători.

No comments:

Post a Comment

Comentarii