Wednesday, October 1, 2014

Atelier de scriere creativă pentru copii


Scriitoarea Adina Rosetti antrenează imaginaţia copiilor între 10 şi 16 ani

Academia Motanov organizează la Bucureşti a doua ediţie a atelierului de scriere creativă pentru copii, în perioada 12 octombrie – 16 noiembrie 2014.

Coordonatoare este scriitoarea şi jurnalista Adina Rosetti, autoare a romanului „Deadline”, primit cu entuziasm de critici şi cititori, şi a cărţii pentru copii „Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul”, ambele apărute la editura Curtea Veche.




Despre cum ajută dezvoltarea copiilor atelierul de scriere creativă, Adina scrie: „Cred foarte mult în puterea poveştilor şi a cuvintelor, cred că imaginaţia nu înseamnă doar visat cu ochii deschişi, ne şi salvează din multe situaţii, dacă ştim cum să o folosim, cred că trăim într-o epocă în care se scrie frenetic (mai ales pe net) şi nu prea ne mai putem descurca dacă nu ştim să concepem şi să scriem corect un text şi mai cred că le trebuie copiilor nişte alternative la jocurile pe tabletă, calculator, smartphone etc.”
Atelierul va explora formele scrisului (articol de blog, interviu, reportaj, poem, ficşiune), pe care copiii le vor deprinde prin imaginaţie şi joc. În partea a doua, se va vorbi despre cum se construieşte o poveste – narațiune, personaje, dialog şi aşa mai departe. Cursul nu urmăreşte numai scrisul fluent şi original, ci şi cititul devorator. De aceea, copiii vor avea trei cărţi de parcurs, pe care le vor discuta la întâlniri, exersându-şi astfel şi abilităţile discursive.

La finalul atelierului, fiecare participant va primi un exemplar tipărit dintr-o cărticică în care vor fi incluse cele mai bune texte, ale sale şi ale colegilor. Curioşii pot citi prima colecţie de povești, în format pdf, aici.

Cursul de scriere creativă cuprinde 10 şedinţe, are loc în weekend şi primeşte cel mult 15 copii, în ordinea înscrierilor. Taxa este de 520 de lei, include cărţile şi se plăteşte în două tranşe. Pentru detalii, intraţi pe pagina atelierului. Iar dacă vreţi să ştiţi părerea unei micuţe absolvente, citiţi acest interviu.

No comments:

Post a Comment

Comentarii