Wednesday, October 29, 2014

Două filme românești pentru copii au ajuns în America


Începând de astăzi, 29 octombrie, două filme româneşti pentru copii rulează în cinematografele din Statele Unite, la Washington - anunţă reprezentanţii Şcolii Micile Vedete.

Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” anunţă că două producţii ale sale, filmele pentru copii “Aventurile Micilor Vedete în parc” şi “Micile Vedete descoperă secretul magneţilor” au fost selecţionate de către Delegaţia Uniunii Europene în Statele Unite pentru a fi proiectate în cinematografele din Washington, în cadrul Kids Euro Festival, la secţiunea “Films for Kids – Starring Kids”, ediţia a VII-a , ce are loc în perioada 24 octombrie – 9 noiembrie. Astăzi este programată prima proiecţie a celor două filme româneşti.

Cele două scurt metraje, care au fost selecţionate anul acesta şi la Festivalul de Film de la Cannes, fac parte dintr-un proiect cinematografic amplu, dedicat copiilor, numit “Aventurile Micilor Vedete” şi care numără deja 19 filme de succes, realizate în doar 4 ani. Pelicula “Aventurile Micilor Vedete în parc” tratează tematica protejării mediului înconjurător şi prezintă povestea unui grup de copii care încearcă să salveze singurul parc din cartierul lor, de la distrugere şi transformarea lui într-un centru comercial. Pe parcursul celui de-al doilea film, numit sugestiv “Micile Vedete descoperă secretul magneţilor”, luăm parte la o adevărată lecţie de fizică în care Micile Vedete află că prietenia şi sinceritatea sunt ca doi poli care se atrag automat.

Vestea selecţionării la acest prestigios festival a fost primită cu multă emoţie de întreaga echipă a Şcolii, dar mai ales de Micile Vedete care au jucat în filme. Recunoaşterea internaţională a talentului şi muncii acestora a venit ca o confirmare a faptului ca filmele de scurt metraj pentru copii produse de Şcoala “Micile Vedete” abordează teme foarte potrivite pentru vârsta şi interesele copiilor şi transmit un puternic mesaj educativ, fiind apreciate de critici de film din întreaga lume.

Şcoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete (www.micilevedete.ro) este un proiect educativ unic în România, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, ce doresc să se dezvolte armonios, să înveţe jucându-se, să îşi învingă emoţiile, să îşi cultive creativitatea alături de specialişti din lumea filmului şi a televiziunii, să îşi dezvolte vocabularul şi să îşi însuşească o dicţie de invidiat, beneficiind, în acelaşi timp, de şansa de a se face cunoscuţi încă de la vârste foarte fragede.

No comments:

Post a Comment

Comentarii