Wednesday, January 7, 2015

Ianuarie 2015, în Lumea lui Momo

Reîncepe activitatea pe anul 2015 şi la Lumea lui Momo! Iată cu ce sunteţi aşteptaţi în perioada următoare:

La plăcinte înainte!!


Atelier de împăturit şi copt plăcinte sănătoase şi delicioase
Ateliere familiei de joacă şi gătit împreună pentru copii şi părintţ laolaltă
sâmbătă 10 ianuarie ora 11.00

ce facem? Ne suflecam manecile si framantam un aluat nici prea tare, nici prea moale, din faina integrala de grau pe care o lasam cuminte la dospit pana sositi voi. Iar cand va intra pe mainile voastre placinte pofticoase se vor face umplute asa cum facea bunica la tara, cu varza tocata bine coapta si cu cimbru condimentata.
Iar cat stau la cuptor la roscovanit, o joaca cu parintii vom inventa

Povestea Elsei şi a Regatului de Gheaţă


Duminică 11 ianuarie, ora 11.00
la Clubul Ţăranului (Muzeul Naţional al Ţăranului Român)
adresat copiilor cu vârste între 3-6 ani
cu actriţa Ruxandra Coman

A fost odata ca niciodata....o poveste minunata despre o printesa de gheata!! Si toate puterile ei de a transforma lumea intr-o bloc de gheata, s-au topit atunci cand dragostea si-a facut loc in sufletul ei..

Copii, părinţi, bunici, fraţi, surori şi mătuşici va invitam să pornim într-o călătorie imaginară în care vom trăi tot felul de întâmplări şi emoţii pe covorul fermecat al povestilor. Vom deveni pe rand Elsa, Anna, Olaf, Hans, Krsitoff traind impreuna cu toate sentimentele si intamplarile lor.


Vom canta, vom dansa, si prin intermediul teatrului vom invata sa ne exprimam emotiile si sentimentele, ne vom dezvolta imaginatia si creativitatea, vom invata sa actionam si sa intram in joc, vom deveni mai increzatori, curajosi si ne vom simti mai valorosi. Vom fi impreuna intr-o joaca de poveste!

La finalul atelierului fiecare copil va lucra cate o coronita stralucitoare.

Şi tu poţi să pictezi! Şi tu poţi să iubeşti o culoare! Ce culoare eşti?




Începem un nou modul: Atelier de dezvoltare personală şi creativitate prin pictură, colaj şi desen

sub îndrumarea Anei Maistru, artist şi profesor de educaţie plastică
ÎIncepem Miercuri 14 ianuarie 2015, ora 18.00
pentru copii între 4 şi 7 ani

A picta si a desena sunt probabil primele “indeletniciri artistice" ale copilului din primii ani de viata, copilul aratandu-ne ceea ce simte in interiorul si respectiv in exteriorul sau. Hartia de desen devine o lume fantastica care se naste prin simpla adaugare a unei pete de culoare sau trasare a unei linii. Copiii iubesc desenul. Copiii iubesc culorile. Copiii iubesc povestile. Iubesc lumina. Si aici nu e vorba de talent. Ci de nevoia de a fi tu insuti.

Dar si de creativitate, imaginatie, comunicare – stimulate in primul rand prin joaca, dar si de alte abilitati pe care copiii si le pot dezvolta prin pictura si desen: perceptia vizuala, reprezentarea obiectelor din jurul lor, coordonarea motorie, increderea de sine, atentia la detalii si exprimarea emotiilor.


Exploratorii emoţiilor - Atelier de identificare, conştientizare şi gestionare a emoţiilor


un nou modul din 14 sau 21 ianuarie 2015, ora 18.00
pentru copii cu cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani
cu Andreea Ştefan, psiholog certificat in Psihologie experimentala pentru copii

Cum ar fi daca am crea un spatiu in care copiii nostri sa se exprime asa cum sunt ei? Si sa ne arate cat de furiosi sunt uneori ca nu pot face ce-si doresc, cat sunt de confuzi atunci cand apare din senin un frate sau o sora, sau cat de tristi se simt atunci cand ii pedepsim si ne intreaba cu teama “ Mami, ma mai iubesti?”


Si exprimand toate aceste emotii (furie, nemultumire, frica, dezamagire) in prezenta unui adult capabil sa le provoace si sa le accepte, copiii nostri vor invata pentru inceput sa identifice emotiile ( mai intai in exterior), sa constientizeze atunci cand ei insisi le simt si in final sa le gestioneze corect.


Ziua în care a fugit somnul
spectacol de teatru pentru copiii care nu vor sa doarma
Duminica, 18 ianuarie 2015, ora 12.00

"Ziua in care a fugit Somnul", de Victoria Patrascu
un spectacol de teatru interactiv pentru copii care nu vor sa doarma :-)
Clubul Taranului (Muzeul National al Taranului Roman)

"Ce-ar fi daca intr-o buna zi, Somnul ar pleca definitiv? Si cum ar fi daca ne-am putea juca la nesfarsit, zi si noapte? Ana, eroina povesti noastre si-a pus aceasta nastrusnica dorinta chiar de ziua ei, cand implinea 4 ani. Iar ceea ce a urmat a fost dincolo de asteptarile noastre."

Spectacolul s-a nascut in Lumea lui MOMO, in urma unor seri de lectura unde povestea Victoriei Patrascu a fost deliciul copiilor, si nu o data i-am surprins pe mici somnorosi cautandu-l pe Mos Ene.

Detalii despre toate programele Lumii lui Momo, precum şi informaţii despre modalităţile de înscriere şi de plată puteţi găsi pe site-ul acestora aici.

No comments:

Post a Comment

Comentarii