Monday, January 26, 2015

Spectacol de teatru social pentru adolescenți

„Clasa” - spectacol de teatru social pentru adolescenți- ajunge în liceele din București 


Teatrul Excelsior prezintă, în cadrul programului său de reprezentare culturală și implicare socială Tu poți alege!, turneul spectacolului „Clasa” în liceele din București și din țară, începând cu data de 27 ianuarie 2015. „Clasa” este un spectacol jucat de adolescenți pentru adolescenți și aduce în discuție probleme specifice vârstei într-o abordare accesibilă, din care nu lipsește umorul și ironia.

Teatrul Excelsior a demarat, în 2014, programul Tu poți alege! având ca obiectiv principal educarea tinerilor în spiritul auto-cunoaşterii, luării de atitudine, al apărării valorilor şi principiile morale în care cred. Cele două direcții de acțiune pe care EXCELSIOR și le propune prin acest program sunt (1) folosirea educației ca modalitate de transmitere şi producere a culturii, prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii, cunoscută și ca educație non-formală, și (2) introducerea și atragerea publicului tânăr spre teatru, și mai specific, spre un teatru care li se adreseze și în care se recunosc.

Spectacolul „Clasa”, în regia lui Mihai Răzuș, produs de Teatrul EXCELSIOR împreună cu Asociația ARTEXTRACT, este primul proiect de teatrul social prezentat în cadrul Tu poți alege! și a avut premiera în data de 14 decembrie 2014. Publicul a fost confruntat cu o serie de teme actuale și dominante la vârsta adolescenței, printre care: marginalizarea, refugierea în lumea virtuală, influența violenței domestice asupra tinerilor, tendința de suicid la această vârstă, prima iubire, sau tentația drogurilor. Toate acestea au fost prezentate sub forma unui colaj de momente, din care nu au lipsit umorul și ironia, într-un show dinamic și modern. 


Pentru a ajunge la publicul vizat și a asigura un impact generalizat, spectacolul va ieși din spațiul fizic al teatrului și va poposi lunar în liceele bucureștene, începând cu luna ianuarie. Marți, 27 ianuarie 2015, show-ul „Clasa” va fi găzduit de Colegiul Național „Sfântul Sava”. Teatrul EXCELSIOR intenționează, în viitor, să itinereze spectacolul și în liceele din țară.

Din distribuţie fac parte: Gabriel Gheorghiu, Roberta Vasiliev, Ana Maria Radu, Alexandru Zaliznea, Andrei Roşu, Georgiana Ion, Andreea Tanaşcu, Bianca Matthew, Mihaela Neagoie, Costin Răileanu, Andrei Tăpîrdea, Vlad Marin, Jennifer Gîrbiţa, Elena Pârvu, Maria Florentina Badea, Teodora Stoica.

Scenariul: Mihai Răzuş şi Eduard Adam. Regia: Mihai Răzuş. Slideshow: Octavian Frecea, Andrei Rozescu.

Mai multe detalii și noutăți despre spectacolele și programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook și pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.

1. Imagine din spectacolul „Clasa”, credit foto: Aurel Baboi
2. Imagine din spectacolul „Clasa”, credit foto: Aurel Baboi

No comments:

Post a Comment

Comentarii