Monday, April 6, 2015

Laborator de ştiinţe pentru elevi



Laboratorul de ştiinţe BAYER își deschide ușile pentru elevii claselor primare din București.

Desfăşurat în perioada 6 – 10 aprilie, Laboratorul de ştiinţe Bayer găzduiește sesiuni de experimente practice, inspirate din domeniul sănătății oamenilor, plantelor și animalelor, ca o solutie educativă și distractivă pentru programul din Săptămâna Altfel: ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Peste 1.000 de elevi bucureșteni s-au înscris deja la sesiunile de experimente.

Laboratorul de științe Bayer a fost inaugurat de către elevii clasei a II-a din cadrul Școlii Gimnaziale Maria Rosetti, în prezența Inspectorului Școlar General al Municipiului București, domnul profesor Ionel Florian Lixandru.

Sesiunile de experimente sunt realizate sub îndrumarea unei echipe de 6 studenți în medicină și științe naturale, foști olimpici naționali și internaționali la chimie și biologie.

Pe parcursul acestei săptămânii, elevii se vor transforma în mici cercetători și vor lucra alături de cei 6 studenți pentru a descoperi vitamina C în diferite sucuri de fructe, vor afla din ce sunt formate oasele și de ce este important calciul în mentinerea sănătatii acestora, precum și avantajele consumării vitaminelor în formă efervescentă. Și cum organismele vii includ și plantele, o parte a experimentelor practice îi vor ajuta să descifreze misterele compoziției legumelor, măsurării pH-ul din sol și diferențierii plantelor în funcție de grup.

Experiența surprinzătoare a elevilor este completată de amenajarea interioară a Laboratorului, un container maritim transformat într-un caleidoscop. Amplasat în rondul central din Parcul Lumea Copiilor, Laboratorul de Ştiinţe Bayer va primi elevii înscrisi în program pe parcursul celor 5 zile de funcționare, însoțiți de părinți sau profesori, între orele 8:00 și 19:00.

Bayer Group este o companie globală cu competențe cheie în domeniul sănătații, al agriculturii și al materialelor de înaltă tehnologie.

No comments:

Post a Comment

Comentarii