Thursday, April 16, 2015

Specialişti în somnul bebeluşilor şi autodiversificare conferenţiază la Bucureşti

Trei dintre cei mai cunoscuți specialiști internaționali în somnul copilului și diversificare naturală vin în România. Sarah Ockwell-Smith, Gil Rapley și Tracey Murkett, trei dintre cei mai cunoscuți specialiști la nivel mondial în domeniul somnului bebelușului și al copilului mic, respectiv în diversificare naturală (baby-led weaning) vor susține conferințe în România, la invitația TOTUL DESPRE MAME.

Evenimentul, care face parte din seria Conferințelor TOTUL DESPRE PARENTING, va avea loc pe 6 iunie, la RIN Grand Hotel în București. Înscrierile se pot face aici.

Conferința se va desfășura pe parcursul întregii zile de 6 iunie și va cuprinde două module, astfel: 

Partea 1. Orele 10.00 – 13.00 
Sarah Ockwell-Smith, psiholog britanic specializat pe problemele de somn ale copiilor și autoarea cărții "Soluții blânde pentru somnul liniștit al copiilor", în curs de publicare la Multi Media Est Publishing, va vorbi despre " Metode delicate fără lacrimi pentru nopţi mai liniştite".
Părinții care vor participa la conferință vor înțelege cum arată un somn normal la un bebeluș, copil mic sau preșcolar și de ce este totul atât de diferit față de ceea ce credeau ei că este bine sau față de ce le-au spus alți experți. Vreau să-i fac să înțeleagă cum dezvoltarea creierului este afectată de rutinele obișnuite de somn care pot să le provoace chiar un rău neintenționat copiilor. Părinții vor înțelege, de asemenea, cum dieta copiilor și mediul în care ei se dezvoltă afectează somnul, dar și că ceea ce se întâmplă în timpul somnului de zi este la fel de important ca somnul de noapte. Voi vorbi și despre adevăruri, nu despre mituri, legate de dormitul în aceeași cameră cu copilul, a declarat Sarah Ockwell-Smith.
Cu argumente științifice, Sarah Ockwell-Smith va demonstra publicului român de ce tehnicile care ne învață să lăsăm copiii să plângă până adorm singuri nu funcționează. În același timp, ea va oferi soluții concrete pentru trezirile frecvente ale copiilor, coșmarurile celor mici și momentele de agitație dinaintea somnului.

Partea 2. Orele 14.30-17.30
Gil Rapley și Tracey Murkett, pionierii baby led weaning, le vor vorbi părinților despre Diversificarea naturală - cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi. Cunoscută și ca "autodiversificare" (baby-led weaning), diversificarea naturală este o metodă logică, uşoară şi plăcută, adoptată în din ce în ce mai multe colţuri ale lumii şi întrebuinţată pentru a obişnui bebeluşii cu alimentele solide. La baza diversificării naturale stă rutina meselor în familie – în cadrul cărora se mănâncă aceleaşi alimente.
Din experiența mea ca mamă, am observat că este logic să las bebelușii să se hrănească singuri imediat ce aceștia au fost capabili să țină în mână bucățele de mâncare și am văzut că acest lucru poate să fie posibil în jurul vîrstei de 6 luni. Bebelușii de 4 luni nu sunt în stare să apuce singuri mîncarea sau să o mestece, așadar ar fi trebuit să li se facă piureuri sau să fie hrăniți cu lingurița. Atunci când Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca vârsta minimă pentru introducerea solidelor în alimentația bebelușilor să fie de 6 luni, totul a revenit la normal și a devenit limpede că, pentru majoritatea bebelușilor, nu este nevoie de niciun piure și nicio linguriță, a explicat Tracey Murkett, co-autoarea volumelor "Diversificarea naturală. Cel mai bine păstrat secret al părinților relaxați" și "Copii crescuți cu blândețe. Cum să ne creștem copiii lăsându-ne îndrumați de ei".
Gil Rapley și Tracey Murkett vor detalia, de asemenea, argumentele care stau la baza autodiversificării și vor explica de ce este ea naturală și firească. Cele două specialiste le vor arăta părinților cum să demareze acest proces de diversificare şi îi vor pregăti la ce sa se aştepte, dându-le, de asemenea, o serie de sfaturi practice care îi vor ajuta, pe ei şi pe copiii lor, să obţina cele mai bune rezultate în urma introducerii alimentelor solide.

Toate cele trei cărți ale speakerilor conferinței vor fi disponibile la începutul lunii iunie pe shop.totuldespremame.ro.
Conferințele TOTUL DESPRE PARENTING, la care au participat până acum aproape două mii de părinți români, au devenit cunoscute publicului datorită participării unor speakeri internaționali și autori de parenting care au provocat profunde schimbări de mentalități și în România - Alfie Kohn (autorul bestseller-ului Parenting necondiționat), Michael Thompson și Jack Newman.

Evenimentul din 6 iunie este susținut Ambasadorii somnului de calitate - Larisa Petrini (corporate wellbeing strategist și health coach) și Gaspar Gyorgy (psiholog clinician).

De asemenea, evenimentul este sprijinit de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Revista online B24Kids este mândră să se numere printre partnerii media ai evenimentului.

Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispoziția părinților și a tuturor celor interesați de creșterea și îngrijirea copiilor informații testate din sfera parentingului. Pe TOTUL DESPRE MAME părinții vor găsi interviuri cu specialiști de top, articole documentate, dar în același timp platforma noastră joacă și rolul unui mediu de transmitere a experiențelor reale cu care se confruntă părinții în viața de zi cu zi.

No comments:

Post a Comment

Comentarii