Thursday, July 2, 2015

Au început înscrierile la concursul naţional de design de carte


Au început înscrierile la Concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România” 2015, ediţia a IV-a. 

Editurile, autorii, graficienii, designerii de carte, ilustratorii din România şi Republica Moldova pot înscrie cărţi apărute în ultimul an în concursul naţional de design de carte. Înscrierile au loc până pe data de 3 septembrie. 

Regulamentul care descrie condiţiile de participare şi formularul de înscriere pot fi accesate la http://celemaifrumoasecarti.ro/regulament/ şi la http://celemaifrumoasecarti.ro/formular-inscriere-2015/

Jurizarea va avea loc în perioada 7-12 septembrie, iar juriul va selecta minimum 25 de cărţi frumoase care vor fi prezentate publicului într-o expoziţie itinerantă în ţară şi în străinătate. Toate cărţile selectate de juriu vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World”, Leipzig 2016. 

Juriul din acest an va acorda următoarele distincții: MARELE PREMIU și 8 premii speciale – Menţiunea juriului, Premiul pentru ilustraţie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru carte educativă – manual, Premiul pentru album, Premiul pentru carte de artist (categorie specială cu lucrări jurizate separat), Premiul pentru tânăr designer şi Premiul pentru experiment tipografic. Premiul pentru tânăr designer este acordat de ICR şi Centrul Naţional al Cărţii şi constă în susținerea unei deplasări şi participarea unui artist la programul unui târg internațional de carte în străinătate. 

Selecţia juriului va forma expoziția „Cele mai frumoase cărţi 2015” care va fi inaugurată la București la începutul lunii octombrie în cadrul unui eveniment de premiere deschis publicului. Cărțile vor fi prezentate la Târgul Internaţional de carte de la Frankfurt în pavilionul României. Urmează o serie de expoziții cu cărțile finaliste Cluj-Napoca, Iași, Timişoara, cât și la Târgurile Internaţionale de Carte de la Göteborg, Belgrad, Istanbul, Sofia şi apoi Leipzig, Paris, Londra, Bologna, Budapesta în prima parte a anului 2016.

Cele mai frumoase cărți este un proiect cultural cu desfășurare anuală, dedicat designului de carte organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională.

Proiect cultural finanţat cu sprijinul: Administraţiei Fondului Cultural Naţional

No comments:

Post a Comment

Comentarii