Monday, September 28, 2015

Burse de performanţă în valoare de 100.000 de lei pentru copii, tineri, sportivi


Până la sfârșitul lunii octombrie vă mai puteți înscrie copilul (dacă respectă condițiile de mai jos) pentru o bursă oferită de Porsche România, prin programul de responsabilitte socială Mobilizăm excelenţa, dezvoltat împreună cu Fundaţia Comunitară Bucureşti. Valoarea burselor oferite este de 100.000 de lei, plus 10.000 de lei pentru cel mai popular aplicant.

Programul susține performanța tinerilor în următoarele domenii: artă și design, științe exacte și sport. Bugetul total pentru burse este de 100.000 de lei, plus finanțare suplimentară în valoare de 10.000 de lei, pentru bursierul cu cele mai multe voturi din partea publicului. Bursele de excelență constituie a treia direcție strategică a programului Mobilizăm excelența, primul program de responsabilitate socială al companiei Porsche România dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București.

Înscrierile solicitanților de burse se fac în perioada 21 septembrie - 31 octombrie 2015, ora 23:59, pe site-ul mobilizamexcelenta.ro, urmând ca selecția și anunțul câștigătorilor să fie făcute în lunile noiembrie și decembrie 2015.

Cine poate aplica pentru burse?

Solicitările pot fi înscrise de, sau în numele copiilor și tinerilor din București și județul Ilfov care fac performanță, astfel:
1. - Încurajăm tinerii din categoria de vârstă 14 – 20 de ani să-și urmeze talentul în artă și design.
2. - Susținem tinerele cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani pasionate de domeniul științelor exacte să-și atingă potențialul maxim în acest domeniu.
3. - Sprijinim determinarea copiilor și tinerilor din categoria de vârstă 6-16 ani să facă sport de performanță.

1. De ce susținem tinerii din categoria de vârstă 14-20 de ani talentați în artă și design?

Talentul artistic se poate manifesta devreme, însă determinarea și performanța în folosirea talentului pentru obținerea performanței se văd în timp. Ne propunem să ajungem la tinerii cu talente artistice din categoria de vârstă 14-20 de ani, pentru că aceasta este perioada în care talentul a avut timp să fie dovedit, iar performanța și determinarea de a urma o carieră în domeniu este vizibilă.

2. De ce susținem doar tinerele pentru domeniul științelor exacte?

La nivel global, creșterea participării fetelor și tinerelor în domeniile legate de cercetare și inovare, științe exacte și tehnologie este un subiect fierbinte de dezbatere. În Uniunea Europeană, doar 20% dintre academicienii de nivel superior sunt femei; deși femeile reprezintă 46% dintre absolvenții de studii doctorale, doar 33% dintre cercetători sunt femei (conform http://science-girl-thing.eu/ro). 

În sectorul IT&C european, doar 30% dintre angajați sunt femei, iar numărul de femei care finalizează studii în domeniu este în scădere: doar 29 din fiecare 1000 de absolvente de studii superioare au o diplomă în IT sau domenii conexe și doar 4 dintre acestea ajung să lucreze în domenii legate de IT&C (https://ec.europa.eu/digital-agenda/en/women-ict#Article).

Pornind de la această realitate, dorim să susținem tinerele cu pasiuni și performanțe în domeniul științelor exacte și tehnologiei, pentru a le ajuta să-și urmeze visul și să devină exemple de reușită în aceste domenii.

3. De ce susținem copiii și tinerii din categoria de vârstă 6-16 ani să facă sport de performanță?

Pentru că aceasta este categoria de vârstă la care copiii și tinerii care practică sport de performanță au nevoie de sprijin în formarea disciplinei și de încurajare pentru a continua.

Aplicațiile pentru bursele de performanță sunt jurizate de un comitet de selecție independent, format din experți recunoscuți din domeniul educației, artelor vizuale, științelor și sportului.
- Oana Moraru, fondator și manager al Școlii Helikon (unul dintre proiectele de alternativă educațională privată), consultant educațional.
- Cristian Hatu, geofizician, fondator și Președinte al Centrului de Evaluare şi Analize Educaţionale.
- Raluca Ion, jurnalist la Gândul, câștigătoare a unei burse Superscrieri pentru educație.
- Liviu Răducanu, Președinte Federația Română de Polo, fost căpitan al echipei naţionale de polo
- Aurora Kiraly, artist vizual, curator Galeria Nouă, asistent universitar la Universitatea Națională de Arte București
- Carmen Bunaciu, multiplă campioană europeană și mondială la natație, antrenor emerit
- Mihaela Denciu, Manager Administrare Personal, Porsche România.

Regulamentul complet, criteriile și formularul de aplicație sunt disponibile pe www.mobilizamexcelenta.ro.

Mobilizăm Excelența este un program creat de Porsche România și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București. Programul este în acord cu valorile și principiile Porsche România – excelență în inovație și design – urmând să fie transferate comunităților locale, prin susținerea financiară acordată proiectelor și promovarea oamenilor cu aceleași valori și principii. Gândit ca o formă de investiție pe termen lung în comunitate, Mobilizăm Excelența este un program dezvoltat pe trei direcții strategice: Design urban, Eco-inovație și Excelență în educație.

Porsche Romania este importator auto din România, companie înfiinţată în noiembrie 1997 şi care aparţine de Porsche Holding GmbH cu sediul în Salzburg. Începând cu martie 2011, Holdingul Porsche a fost înglobat în concernul Volkswagen AG drept una din subsidiarele sale, păstrând însă structurile independente.

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Până în prezent, organizația a finanțat cu peste un milion de lei mai mult de 130 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov.

No comments:

Post a Comment

Comentarii