Tuesday, September 8, 2015

Fundația Calea Victoriei reîncepe atelierele pentru copii

Fundația Calea Victoriei, prin a sa Școală de Arte și Maniere, reîncepe odată cu școala atelierele pentru copii. Astfel, anunță atelierul Primii pasi in Arta pentru copii (4-6 ani) și Atelier de inteligență emoțională (7-12 ani).


Atelierul Primii pași în artă pentru copii începe vineri 18 septembrie, ora 18:30 și este sustinut de Maria Balan. Acest atelier de pictura este gandit si adaptat special pentru prescolari (4 pana la 6 ani), structurat atelierului este asemenea cursurilor de educatie si tehnica plastica din scolile de arta.

Temele abordate vor fi:
1. Universul semnelor
2. Linogravura
3. Colajul
4. Obiectele din jurul nostru (ceramica)


Atelier de inteligență emoțională (7-12 ani) începe sambata, 19 septembrie, de la ora 13.00, și este sustinut de psihologul Monica Nicolae. Acest atelier isi propune sa se concentreze asupra modalitatilor de stimulare a inteligentei emotionale a copiilor, oferindu-le tehnici si instrumente pentru a fi mai increzatori in ei, mai abili in relatiile pe care le formeaza si in procesul de comunicare.

Atelierul va parcurge urmatoarele etape:
Atelier 1 -In primul atelier ne vom concentra asupra modalitatilor in care percepem emotiile si a capacitatii de a detecta si descifra aceste emotii din imaginile si sunetele cu care se confrunta copii sau din manifestarile artistice si situatiile sociale in care se afla.
Atelier 2 - In cea de a doua intalnire, folosindu-ne de activitati artistice, vom modela abilitatiile de a ne utiliza si exploata emotiile pentru a facilita diferite activitati cognitive – gandirea analitica, adaptarea si adecvarea comportamentului la diferite situatii, gestiunea si rezolvarea problemelor.
Atelier 3 - Odata familiarizati cu manierele de percepere si utilizare a emotiilor, ne vom concetra asupra intelegerii emotiilor.
Atelier 4 - Ultima noastra intalnire va avea ca subiect gestionarea emotiilor copiilor si capacitatea de a regla emotiile proprii si ale celorlalti, atat cele pozitive, cat si cele negative, cu scopul valorificarii acestora pentru a obtine ceea ce isi doresc, pentru a castiga incredere in sine si in abilitatile proprii de a se descurca fara ajutorul adultilor.

Înscrieri la ateliere se pot face la contact@vicroriei.ro, iar mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul organizatorilor, aici și aici.

No comments:

Post a Comment

Comentarii