Tuesday, September 29, 2015

Sâmbăta se îmbogăţesc atelierele (re)creative la Lente & şotron

În fiecare sâmbătă, mansarda din Lente şi șotron (Bd. Pache Protopopescu nr. 20) e pregătită de vizita piticilor cu ateliere (re)creative.

În timp ce părinții se relaxează cu o limonadă și o conversație placută, cei mici vor învăța și se vor distra participând la atelierul de improvizațe de teatru și/sau la atelierul de artă și bricolaj.

Atelier de improvizație de teatru - “Învaţă să fii tu“


Sâmbătă, de la 11:00, îi invităm pe cei mici la atelierul de improvizație de teatru cu marionete “Învaţă să fii tu“. Atelierul va avea loc în perioada 17 octombrie - 21 noiembrie.

Atelierul propune un joc de improvizație pentru dezvoltarea capacităţilor de concentrare, coordonare și organizare, marionetele ajutându-i să-și folosească gestica şi intonaţia ca instrumente utile pentru a reuşi să transmită clar şi concis mesajul propus.
Vor crea propriile marionete din șosetele care se pot găsi in sertarul fiecărui mic actor păpușar. Cei mici vor da contur singuri imaginii păpușii, alegând culoarea ochilor, culoarea părului, gura, accesoriile, încurajându-i astfel să își exprime liber ideile și să își pună creativitatea la lucru.
Niciun spectacol de marionete nu poate fi complet fără scenografie, de aceea copiii vor desena pe suport de carton fundalul pe care se va desfășura povestea aleasă de întregul grup.
Atelierul este susținut de actrița Claudia Croitoru Tabacu, cu o experiență de peste 5 ani în învățământ în domeniul Artei Teatrale.
Modulul este format din 6 ateliere a câte 60 de minute, și se va finaliza cu un spectacol improvizat cu marionete, filmat și montat, la care va avea acces fiecare părinte.

Taxa de participare este de de 180 lei/6 sedințe. Toate materialele sunt incluse în costul atelierului.

Atelierul de artă și bricolaj

Sâmbătă, de la 12:15, îi invităm pe cei mici la atelierul de artă și bricolaj.
Copiilor le place să descopere și să folosească în jocurile lor o gamă variată de elemente din mediul înconjurător: hârtii, plastice, textile, ațe, servețele, etc.
Cei mici vor învăța origami, kirigami, bricolaj, colaj etc. și se vor familiariza cu elemente de limbaj şi tehnici specifice.
Prin tehnici simple, însă mânuind materiale atât de variate ca formă, culoare și mărime încurajăm copiii să gândească liber și creativ, iar, la final, imaginația lor debordantă sigur îi va determina să creeze lucrări cu adevărat originale.
Modulul este format din 4 ateliere a câte 60 de minute, finalizându-se cu o mini expoziție la care vor fi invitați părinții și prietenii.

Taxa de participare este de 30 lei/ședință/copil și de 100 lei/4 ședințe/copil. Toate materialele sunt incluse în costul atelierului.

********

Participarea la ateliere se poate face doar cu înscriere prealabilă și în limita locurilor disponibile. Vă puteți înscrie, scriindu-ne lasotron@lente.ro. Vă rugăm să menționați în mail vârsta copilului.

No comments:

Post a Comment

Comentarii