Saturday, February 20, 2016

Cursuri gratuite pentru familiile cu prematuri din Bucureşti

Asociaţia Unu şi Unu organizează cursuri gratuite destinate familiilor din Bucureşti cu copii prematuri care au fost externaţi şi au până la 2 ani. Astfel, între 3 martie şi 9 iunie părinţii care au prematuri se pot înscrie pe website-ul Asociaţiei Unu şi Unu www.unusiunu.com/cursuri la una din temele interesante susţinute de experţi, în limita locurilor disponibile. Proiectul este posibil datorita sprijinului oferit de ING.
De-a lungul proiectelor desfăşurate de noi, dar şi din experienţa personală, am identificat numeroase nevoi în rândul părinţilor cu prematuri printre care şi cea legată de suport, informare, monitorizare corectă a bebeluşilor care au necesitat spitalizare prelungită. Este alegerea Asociaţiei Unu şi Unu de a suţine într-un mod sănătos şi cu efecte pe termen lung familiile cu prematuri. De altfel este şi primul proiect de acest gen din România şi ne dorim să găsim susţinerea necesară pentru a-l continua şi dupa faza de pilot - spune Diana Gămulescu, Vicepreşedinte Asociaţia Unu şi Unu.
Cursurile abordează tematici legate de menţinerea cuplului sănătos într-o familie cu prematur sustţnute de psihologul şi psihoterapeutul Gaspar Gyorgy, etape de dezvoltare pshio-motorie ale prematurului prezentate de specialiştii KinetoBebe, dezvoltarea armonioasă a copilului prematur prin tehnici de joc oferite de Otilia Mantelers care este parenting by connection instructor, trainer de playful parenting şi specialist în joaca terapeutică cu copii de la 0 la 10 ani, sau tehnici de prim ajutor susţinute de Prof. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la IOMC. De asemenea, somnul prematurului şi alimentaţia vor fi abordate de către Mona Ciurezu - consultant pentru pentru somnul copiilor de la 0 la 4 ani şi de Eugenia Dobrescu – Nutritionist şi fondator Diversificare.ro. Totodată, părinţii interesaţi pot descoperi terapii alternative de recuperere prezentate de Adela Antoniu, preşedinta Asociaţiei de caritate Marta Maria.

Tot în această perioadă se vor organiza gratuit grupuri de suport psihologic, ce vor avea loc săptămânal în fiecare miercuri între orele 11.00-13.00, coordonate de psihologul Nina Sofian.

Cursurile se desfăşoară la adresa: Str. D.I. Mendeleev nr 37, sector 1 Bucureşti, 4SocialCaffe.

Asociația Unu și Unu este prima si singura asociatie de parinti care apara drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri si bebelusi spitalizati si ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizarii și dupa externare. Asociatia Unu si Unu este membra a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizatie care aduna reprezentanți din peste 50 de tari.

Misiunea Unu și Unu este de a imbunatati sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie, informare si educare a societatii civile privind bebelusii abandonati, nasterea inainte de termen, oferirea de suport prematurilor si bebelusilor spitalizati, precum si derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 7 ani. Viziunea Asociatiei Unu si Unu este sa devina vocea prematurilor si a bebelusilor spitalizati din Romania.

No comments:

Post a Comment

Comentarii