Thursday, June 9, 2016

Despre spectacole pentru copii. Pam-Pam - și concurs!


Probabilitatea de a mai povesti despre un spectacol, la care am fost cu copiii, scade direct proporţional cu timpul care trece de-atunci. Statistic. La mine aşa e: intervin alte şi alte lucruri de făcut, de scris, de alergat, de sortat evenimente pentru copii şi de pus în program, de confirmat, de răspuns la emailuri... Şi dacă nu am scris atunci, în ziua spectacolului (sau a doua zi, for that matter), apăi să mai scriu, mici şanse.

Ei bine, nu şi dacă ăl mic copil îţi fredonează în cap, zi de zi, 10 zile de la spectacol, încă, melodia refren a spectacolului muzical. Zi de zi, de dimineaţa până seara aud doar:

Trei prieteni suntem noi,
Trei prieteni toţi vioi,
Pia, Vio şi Kito
cântă pentru voi...


Şi alt cântec din spectacol:

Pam-pam, pam-pam
Viaţa-i frumoasă
soarele-i sus pe cer
pam-pam, pam-pam
Iarba e deasă
Şi-o floare vreau să-ţi ofer...





Spectacolul s-a numit "Călătorie muzicală pe aripile vântului". Şi pot să spun că da, a fost o călătorie care i-a purtat pe copii prin câteva oraşe ale lumii, primind câteva informaţii despre aceste oraşe, pe ritmuri muzicale specifice ţării respective. Nu multe informaţii, dar atât cât să rămâi cu ceva după spectacol, să nu te simţi încărcat şi să uiţi imediat tot. Şi da, a fost un spectacol muzical - dovadă, cum vă ziceam, melodia-refren, dar şi celelalte cântece, pe care le fredonează fii-mea şi azi.

Iar costumele şi decorurile - mai ales costumele! - au fost foarte reuşite, felicitări pentru acest aspect! Felicitări şi Danielei Daisy Toma pentru proiect, pentru concept!

Ce mi-ar fi plăcut mie, personal, să mai văd: ştiu că nu era un spectacol de educaţie muzicală, însă dacă personajele tot purtau nume derivate din numele instrumentelor muzicale, Vio de la vioară, Pia de la pian, şi Kito de la chitară, mi-ar fi plăcut ca fiecare dintre ei să aibă, pe lângă instrumentul desenat frumos pe costum, şi un instrument real la ei. Chiar şi în miniatură...

Şi încă ceva: nu ştiu ce părere au copiii, dar eu, una, nu am gustat playbackul. Ştiu că nu era un live-show şi probabil e dificil să faci asta, dar poate pe ici pe colo, la refren, se putea lăsa vocea liberă, ca să acompanieze şi copiii? Zic şi eu, doar...

În rest, un spectacol reuşit, pe gustul copilaşilor, după umila mea părere, cu vârste cuprinde între 2-9 ani. Deşi la final, când le-am întrebat pe fetele mele (care au 8 şi 10 ani) dacă s-au plictisit, mi-au zis că nu, că le-a plăcut. Şi mai mult, la final aia mică s-a dus să ia autografe de la "instrumentele" Pia, Vio şi Kito.



Aşa că vă recomand să vedeţi încă o producţie Pam Pam. Acum, că se apropie vacanţa de vară, trupa de teatru PAM PAM vă propune Premiera spectacolului "La şcoală este ca-n poveşti". Spectacolul are premiera sâmbăta asta, pe 11 iunie, la ora 11.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Biletele se pot achiziționa prin rețelele bilete.ro și eventim.ro.

O poveste scrisă cu multă măiestrie și pusă pe acorduri muzicale care prilejuiește nu doar reîntâlnirea cu Pia, Vio, Kito, Pam-Pam și Bum-Bum, dar veți cunoaște și un nou personaj, Împăratul Lenevilă, care până la final va descoperi universul cunoașterii.

Cei trei prieteni – Pia, Vio li Kito – vor să îl convingă pe Împăratul Lenevilă că “La Școală este ca-n povești!”. Chiar dacă îl încoronează cu mult fast pe Lenevilă, care credea că școala este frumoasă doar pe dinafară, cei trei vor să îi arate că, dacă ştii să aduni informaţiile şi să le transformi într-un fel de poveşti, totul devine plăcut şi palpitant.

Astfel, până vine doamna învăţătoare, împreună cu micii spectatori vor construi în sala de clasă o poveste despre Împărăţia Învăţăturii. Bufoni vor fi Pam-Pam și Bum-Bum.

Și pentru că muzica dă culoare vieții și ne unește în tot ceea ce facem, Pia, Vio și Kito aduc în scenă nu doar exuberanță și multă bucurie, dar și adevărate lecții pentru Lenevilă și copii. Împreună, pe acorduri muzicale de Periniță, rock’n roll, hip-hop sau pop îl vor învăța cu multă răbdare literele alfabetului, cifrele, notele muzicale, zilele săptămânii, anotimpurile.

Descoperind toate aceste taine ale învățăturii, vom afla dacă îl vor convinge cu duhul blândeții pe Regele Negură să nu declare război Împăratului Lenevilă.

Lenevilă a aflat că dacă știi să înveţi, să te bucuri de fiecare clipă şi să îi respecţi pe cei de lângă tine, dacă ştii că viaţa e frumoasă şi că ştiinţa este necesară și vei crede mereu în oameni şi în ideea de prietenie, “La Școală este ca-n povești!”.
Acest nou spectacol al trupei PAM PAM îi va cuceri pe micii și marii spectacori prin dinamica poveștii, dar și prin melodiile și costumele special compuse pentru acest scenariu. Este o producție la care a lucrat o echipă de oameni cu suflet de copil, iar acum suntem pregătiți să vă prezentăm noua aventură a lui Pia, Vio și Kito. Pentru noi, realizarea unui spectacol muzical pentru copii este o adevărată provocare și ne bucură când vedem la sfârșitul reprezentanțiilor că toți copiii răsplătesc jocul actorilor prin aplauze îndelungi și șoptesc părinților când mai merg să îi vadă pe PAM PAM. Aceasta este răsplata muncii noastre: zâmbetul, bucuria din ochii lor și dorința de a reveni ca să cânte și să danseze alături de prsonajele lor îndrăgite. LA ȘCOALĂ ESTE CA-N POVEȘTI înseamnă performanță actoricească, un senariu unic inedit, muzică originală, adaptată genului de muzică de calitate pentru cei mici. Este un spectacol de musical dedicat atât pentru copii peste 4 ani, cât și pentru părinți, spune Dana Daisy Toma, inițiatorul proiectului de teatru, PAM PAM.
Interpretează: Luminița Anghel, Cătălina Cârțan, Alex Gîțan, Andi Stoica, Assfoura Andreea Liliana
www.pam-pam.ro
https://www.facebook.com/TrupaPamPam/

CONCURS
Iar noi vă propunem să mergeți la spectacol... cu invitații câștigate prin concurs fulger pe pagina de facebook B24Kids. Avem de oferit 2 invitaţii duble.

Ce trebuie să faceți:
1. Like la pagina B24Kids (dacă nu ați dat încă)
2. Un scurt comentariu că doriţi să mergeţi.

Termenul limită: vineri, 10 iunie, ora 14.00. După aceea are loc o tragere la sorţi cu Random.org şi vom anunţa cei 2 câştigători.

Succes!

No comments:

Post a Comment

Comentarii