Wednesday, January 11, 2017

Micile Vedete, cu caravana pe la şcoli din Bucureşti

Dacă tot nu a început şcoala încă, să ne amintim puţin de activităţi de dinaintea vacanţei de iarnă. Şcoala Micile Vedete a mers cu Caravana pe la câteva şcoli din Bucureşti, unde a povestit despre gândire pozitivă şi alimentaţie sănătoasă, prin intermediul filmelor. Şi ne-au adus şi nouă la cunoştinţă câte ceva despre această activitate - aşa că vă lăsăm mai jos comunicatul transmis, împreună cu câteva imagini suprinse în şcolile vizitate:

Peste 6.000 de elevi de la 10 şcoli din Bucureşti au avut ocazia să pună în practică noţiunile învăţate în perioada noiembrie-decembrie 2016, când au participat la cea de-a VIII-a ediţie a Caravanei Micile Vedete. Acest proiect educaţional, sprijinit de Napolact BIO, a reuşit să aducă în atenţia copiilor importanţa gândirii pozitive şi a alimentaşiei sănătoase în viaţa de zi cu zi. În completarea discuţiilor pe teme precum prietenia, stilul de viaţă sănătos sau mediul înconjurător, elevii au vizionat filmul „Oraşul plin de viaţă”, ce face parte din seria filmelor de aventuri pentru copii, marca Micile Vedete.
Şcoala Centrală
 Personajele principale din film, două fetiţe pline de energie, au fost apreciate si aplaudate. Roberta Mitache (10 ani) face un rol de excepţie şi intră cum nu se poate mai bine în pielea personajului Aurora, o fetiţă hotărâtă să salveze viaţa prietenului său. Acesta este grav bolnav din cauza hranei nepotrivite şi a poluării care a distrus oraşul în care copiii locuiesc. Dariana (Dariana Gavojdea, 9 ani), optimistă din fire, este ajutorul de nădejde al Aurorei.

Şcoala Nicolae Titulescu
Caravana Micile Vedete este un proiect derulat de către Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii Micile Vedete, alături de compania Napolact BIO, care a oferit elevilor participanţi produse din gama BIO (iaurturi de băut, sana sau iaurturi de mâncat cu linguriţa).

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este un proiect educațional nonguvernamental care se adreseaza exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală şi inteligenţă emoționala prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate: Tehnica de filmare, Interpretare şi Dicţie pentru copii.

La 6 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mandrește cu un portofoliu de 23 de filme de scurt și mediu metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participari la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia, dar si peste 50 de apariții ale copiilor în spoturi publicitare, sociale si filme de lung metraj. Dovada seriozitatii și calitatii acestui proiect este dată și de selecționarea la Festivalul de Film de la Cannes, în 2015, 2014, 2012, 2011 și 2010 a filmelor realizate de Școala Micile Vedete, „Mașina de făcut teme”, „Aventurile Micilor Vedete în parc“, “Micile Vedete descoperă secretul magneților”, „Micile Vedete la Școală”, „Micile Vedete la țară”.

B24Kids este partener media al Şcolii Micile Vedete.

No comments:

Post a Comment

Comentarii