Thursday, April 6, 2017

Art Safari: 7000 de metri pătraţi de artă la Bucureşti


Pavilionul de Artă Bucureşti - Art Safari, organizat de Fundaţia Centrul Cultural Art Society, îşi deschide porţile pentru public la cea de-a patra ediţie, timp de o lună, în perioada 19 mai - 18 iunie 2017. Ediţia din acest an va avea loc la Galeriile Kretzulescu, pe Calea Victoriei nr 45, lângă Muzeul Naţional de Artă, pe o suprafaţă de 7.000 mp.

Evenimentul anual Art Safari este destinat deopotrivă artei româneşti şi regionale şi cuprinde o expoziţie centrală, curatoriată de către un expert internaţional, şi o zonă expoziţională, la care expun cele mai importante galerii de artă modernă şi contemporană.

Expoziţia centrală va fi intitulată Notes on a Landscape, curatoriată de Wim Waelput, va surprinde arta românească din perspectivă trans-istorică. Alte evenimente de interes pot fi: Expoziţia centenar Luchian. Luchian şi independenţii, Pavilionul galeriilor de artă, The Space, Art Dialog, şi altele.

Evenimentul va cuprinde un program educaţional complex, incluzând conferinţe, prezentări de artist, dar şi lansări de carte cu specific arta. De asemenea, în cadrul Art Safari se remarcă un program special dedicat copiilor, Art Safari Kids. Acesta le va da ocazia copiilor să-şi dezvolte creativitatea prin ateliere de pictură, sculptură, colaj, dar şi tururi ghidate de către elevi.

Copyright: Art Safari
Programul Art Safari Kids face parte, alături de Art Safari Dialogue, din componenta educațională pe care Pavilionul de Artă București - Art Safari a dezvoltat-o în cele 3 ediții de până acum. 
"Dorim să dezvoltăm creativitatea copiilor, să le stârnim interesul pentru artă, dar și curiozitatea printr-o serie de ateliere creative, dar și tururi ghidate (în cadrul cărora ghizi vor fi chiar copiii - elevii Lauder School). În cadrul atelierelor, copii vor putea realiza decorațiuni, coronițe de sânziene, mascote din fetru, dinozauri 3D, tablouri personalizate cu poze, pictură pe canvas de șevalet, măști din ipsos și multe alte surprize ce vor putea fi descoperite la fața locului" - anunţă organizatorii.

Potrivit acestora, "chiar dacă Art Safari Kids este un program dedicat copiilor, ne-am gândit să le dăm ocazia părinților să participe la câteva ateliere, dedicate familiilor". Într-una din cele 31 de zile safariene, familiile se vor bucura de un atelier pus la cale de un artist cunoscut pentru caricaturile sale. Hanoch Piven va ține două ateliere creative pentru familii, cu sprijinul Ambasadei Israel, în ziua de 9 iunie.

Copiii până în 12 ani au acces gratuit la Art Safari, insoțiți.
Părinții pot cumpăra bilete early bird (50% reducere) până pe 5 mai: https://www.artsafari.ro/ro/art-safari-2017/
B24Kids este partener media al evenimentului. În această calitate vă vom ţine la curent cu detalii referitoare la Art Safari şi vă invităm să achiţionaţi bilete la eveniment.
Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul www.ArtSafari.ro. 

No comments:

Post a Comment

Comentarii