Tuesday, May 30, 2017

Educaţia, la momentul adevărului

Cu privire la educaţie s-au făcut o mulţime de studii de-a lungul vremurilor şi pe toate meleagurile. Să fie mai dură sau mai relaxată? să fie predare frontală sau muncă independentă? să fie cu teme pentru acasă sau nu? să fie bazată pe proiecte sau altfel? să fie formală sau non-formală? să fie azi, să fie mâine? cu clase restrânse sau mari? ştiţi vorba aceea: sky is the limit! Şi nu există un singur răspuns valabil pentru toate meleagurile şi toate vremurile.


Pe 11 iunie 2017, câteva nume (care nu mai necesită prezentare) se adună să combată exact pe această temă a educaţiei. Oana Moraru - fondator al şcolii Helikon şi specialist în educaţie, Gaspar Gyorgy - psihoterapeut relaţional, şi Carmen Lica - director executiv CEDP, împreună cu invitatul special Larisa Petrini - health coach şi brand ambassador Jamie Oliver, moderaţi de Alice Năstase Buciuta - redactor-şef al revistei Marea Dragoste, vor întoarce pe toate feţele conceptul:

"Educaţie la liber sau liber la educaţie"

Evenimentul îşi propune, potrivit organizatorilor, să îmbunătăţească relaţia dintre cei mici şi adulţii din viaţa lor (părinţii), abordarea educaţiei din perspectiva lor, şi chiar rezultatele lor de la şcoală.

Printre întrebările la care vor căuta răspuns organizatorii se numără următoarele:
- Cât de mult trebuie să-i împingem de la spate pe copiii noştri pentru ca ei să înveţe lucrurile care contează în viaţă şi câtă libertate trebuie să le lăsăm pentru a descoperi singuri ce este important pentru ei, cu adevărat?
- Cum trasăm linia fină şi atât de importantă dintre libertate şi susţinere, cum reuşim să îmbinăm insistenţa cu independenţa? 
- Ce decidem azi, ca parinţi, ca să nu regretăm mâine ca bunici, ce nu facem azi ca să poată face ei, copiii noştri, în viitor?
- Începe vacanţa... Cât de important e să facă teme şi în lunile libere, cum rezolvăm cerinţele şcolii sau cum ne răzvrătim împotriva temelor de vacanţă în aşa fel încât copiii noştri să nu aibă, totuşi, decât de câştigat?

Mai multe detalii despre înregistrare, achiziţia biletelor etc găsiţi pe pagina de facebook a evenimentului aici

No comments:

Post a Comment

Comentarii