Monday, May 22, 2017

Lupii Juniori au dat asaltul


În acest weekend am fost activi. Şi anume, chiar duminică 21 mai, în zi de sărbătoare, am purces în Parcul Pantelimon, unde fetele au participat la categoria 8-12 ani de la Asaltul Lupilor Juniori.

Lupii, mă!!

O cursă cu obstacole - de căţărat, de sărit, de ocolit, de trecut prin noroi şi o piscină cu apă, de urcat un deal şi coborât altul, de mers prin iarba mai înaltă decât unii dintre participanţi - şi totul pe o distanţă de un kilometru :) Cam astea au fost probele la categoria juniori. Adulţii urmau să se desfăşoare pe 5 kilometri de probe "de foc" - cu căţărări, sărituri, urcat şi coborât, alergat... etc.

Detalii despre obstacole şi toate cursele găsiţi şi pe site-ul organizatorilor aici

Alergând prin iarba înaltă
Copilu' mic la linia de sosire
Deşi ştiau că nu se face un clasament, că timpul nu contează, nu se cronometrează nimic şi important e doar să treci toate probele şi linia de sosire, fiică-mea aia mare a ţinut să ajungă la sosire prima, dintre toate fetele participante, neîntrecută de fapt decât de un băiat un pic mai mare. Aia mică a ajuns un pic fandosindu-se că era plină de noroi, şi nu s-a chinuit să tragă tare, dar a terminat şi ea cursa (vezi foto).

Erau aşa de înnoroite, dar ne puneau să le facem poze, se lăudau vecinilor de pe stradă... Semn că le-a plăcut maxim atmosfera şi adrenalina!
Profesorul Trăsnit şi copiii
Printre partenerii evenimentului a fost şi Profesorul Trăsnit de la Fun Science, care i-a delectat pe copii cu experimente înainte şi după cursa acestora. Tot parcul (şi împrejurimile) răsuna de muzică şi voie bună! Iar vremea a fost excelentă!

Poate, cu timpul, dacă sunt suficienţi copii încât să merite organizarea unei astfel de competiţi doar pentru ei, poate ar fi o idee să se împartă în 2 evenimente diferite, cea pentru adulţi şi cea pentru copii. Şi la organizarea de pe traseul pentru copii cred că ar mai fi un pic de îmbunătăţit, căci copiii se dezorientează uşor. Dar una peste alta, a fost super!
În concluzie, recomandăm şi pe viitor astfel de întreceri sportive, cu scopul de a le insufla şi mai mult copiilor dragostea pentru sport, alergare, mişcare în aer liber!

Articole mai detaliate despre eveniment şi organizatori am mai scris la B24Kids aici şi aici.

No comments:

Post a Comment

Comentarii