Skip to main content

August - copii - București - program

Încercăm să fim cît mai succinți, să nu folosim multe cuvinte, multe mișcări. Să nu consumăm din energia necesară supraviețuirii pe timp de caniculă. Deci, succint, ce putem face cu copiii în București, în luna august? Iată cîteva idei, de la unii organizatori:


STUDIO CREATIV

În a cincea săptămână a atelierelor de vacanță, între 31 iulie- 3 august le propunem copiilor o nouă aventură în lumea artei, prin atelierele din seria Artă și călătorie.

PROGRAM SĂPTĂMÂNA 31 iulie - 3 august Artă și călătorie

luni, 31 iulie – Van Gogh și Sudul Franței, atelier de pictură, acrilic
marţi, 1 august – Vederi din Veneția, atelier de desen și acuarelă
miercuri, 2 august – Călătorie la Balcic, atelier de desen și pictură
joi, 3 august – Japonia în peisajele lui Hokusai, atelier de desen în tuș și acuarelă
PROGRAM ACTIVITĂŢI COPII ŞCOALA DE VARĂ 2017
Atelierele se adresează copiilor de 6 -13 ani și se desfășoară în zilele de luni, marți, miercuri și joi între orele 11.00 – 14.00
Durata unui atelier este de 3 ore, cu o pauză în care ronțăim covrigei, fursecuri și ne răcorim cu ceaiuri de fructe (copiii pot aduce și pachețel cu mâncare de acasă) toate materialele aferente cursurilor sunt incluse în preţ

Coordonator ateliere: Doina Anghel

TARIFE
60 lei/atelier (o şedinţă, de 3 ore)
200 lei/4 ateliere (o săptămână)
360 lei/8 ateliere (două săptămâni)
540 lei/12 ateliere (trei săptămâni)
10 % reducere pentru frați
Reducerile se aplică dacă plata se efectuează integral, în avans, în ziua începerii atelierelor

Adresa: Bulevardul Ferdinand, nr. 5A, etaj 1 (zona Rond Izvorul Rece/Pache Protopopescu, în dreptul Bisericii Grecești)
Programul următoarelor săptămâni de vacanță:

SĂPTĂMÂNA 7-10 august – Artă și călătorie – Stiluri în arhitectură,

luni, 7 august, Călătorie în Grecia și Roma antică, desen cu elemente de arhitectură clasică
marţi, 8 august, Arhitectura gotică, marile catedrale, desen și colaj
miercuri, 9 august, Renașterea, palate și biserici celebre, acuarelă
joi, 10 august – Baroc și neoclasic, atelier de desen și pictură


 

În ultima săptămînă a atelierelor de vacanță îi invităm pe copii la atelierele de ilustrație și linogravură Fabule ilustrate
Vom citi și vom ilustra fabule, folosind o tehnică de gravură foarte frumoasă - gravura pe plăcuță de linoleum.

PROGRAM:
miercuri, 16 august – schițe, desene cu animale, ilustrații după fabule, desen
joi, 17 august – linogravură, prima parte
vineri, 18 august – linogravură, a doua parte

la acest modul este necesară participarea la toate cele trei ședințe
(luni și marți fiind zile libere, am modificat programul acestei săptămâni)
durata unui atelier este de 3 ore, cu o pauză în care ronțăim covrigei, fursecuri și ne răcorim cu ceaiuri de fructe (copiii pot aduce și pachețel cu mâncare de acasă) toate materialele aferente cursurilor sunt incluse în preţ

Coordonator ateliere: Doina Anghel
TARIFE
150 lei/3 ateliere - miercuri, joi, vineri
Participarea se face pe bază de înscriere prin
e-mail: contact@studio-creativ.ro sau tel. O724 569 037

Adresa: Bulevardul Ferdinand, nr. 5A, etaj 1 (zona Rond Izvorul Rece/Pache Protopopescu, în dreptul Bisericii Grecești)


***

MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE NATURALĂ GRIGORE ANTIPA

O noapte printre giganți
vineri, 4 august 2017

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită vineri, 4 august 2017, pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ!

În prima parte a serii micuții vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor, oferite de către Da Vinci Learning. Înainte de a adormi, copiii se vor delecta cu unele dintre cele mai frumoase povești clasice ale copilăriei, scrise de autori precum Fraţii Grim sau Hans Christian Andersen, printre care se numără și Răţuşca cea urâtă, Frumoasa din pădurea adormită, Cenuşăreasa, Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, Rapunzel, Scufiţa Roşie, Croitoraşul cel viteaz, Hansel şi Gretel, etc. Basmele vor fi citite de redactorii Editurii RAO, partenerul din acest an al programului „O noapte printre giganți”.

Sosirea micuților este stabilită pentru ora 21.00, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun, constând în brânzeturi proaspete asigurate de către sponsorul programului, Delaco Fan Brânză. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri.

Costurile de participare sunt de 200 lei/copil; 300 lei/doi frați; 400 lei/trei frați.

Ne face plăcere să vă amintim că Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” sărbătorește anul acesta 150 de ani de la nașterea lui Grigore Antipa, cel care a fost considerat un deschizător de drumuri în mai multe domenii ale științei, dar mai ales întemeietorul în forma actuală a Muzeului Naţional de Istorie Naturală din România. Unul dintre obiectivele importante ale Muzeului este acela de a continua viziunea inovatoare a fondatorului său și de a păstra aceeași tradiție a excelenței până în zilele noastre, adresându-se tuturor celor care doresc să cunoască biodiversitatea lumii.

Sponsori: Delaco Fan Brânză, Da Vinci Learning
Parteneri: Editura RAO

Detalii: pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa":www.facebook.com/muzeulantipa.

CURSURILE DE VARĂ LA ANTIPA

continuă în perioada 28 august - 1 septembrie cu programul:
DINOZAURII

Reptile sau păsări? O călătorie în timp pentru a cunoaște cele mai mari animale care au trăit vreodată, dinozaurii

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la un nou modul al Școlii de Vară de la Antipa, intitulat „Reptile sau păsări? O călătorie în timp pentru a cunoaște cele mai mari animale care au trăit vreodată, dinozaurii”. Cursul se va desfășura în perioada 28 august – 1 septembrie 2017 în Sala Atelier a Muzeului și va fi susținut de către Dr. Tiberiu Săhlean.

E greu de crezut că zilnic trecem neștiutori și, poate nepăsători, peste rămășițele unor animale dispărute cu foarte mult timp în urmă și că, de asemenea, acest oraș aglomerat, pe care îl numim București, se afla cu milioane de ani în urmă pe fundul unui vast ocean tropical, care mai degrabă ne amintește de Caraibe decât de peisajele familiare ale României. În acele timpuri străvechi, întreg Pământul se afla sub dominația unor animale atât de bizare, atât de gigantice, încât sfidau orice imaginație; din acest punct de vedere, o parte din filmul „Jurassic Park” este cât se poate de reală! Iar reptilele, multe dintre ele gigantice, chiar dominau toate mediile de viață: uscat, apă și aer. Dar oare dinozaurii erau doar niște reptile ajunse la proporții uriașe, sau povestea este mai complicată decât atât? Și chiar au dispărut toți dinozaurii la sfârșitul Perioadei Cretatice? Iar dacă într-adevăr au dispărut, care să fi fost cauza acestui cataclism?

Vă așteptăm la „Reptile sau păsări? O călătorie în timp pentru a cunoaște cele mai mari animale care au trăit vreodată, dinozaurii”, să aflați răspunsuri la întrebările fascinante despre lumea viețuitoarelor de altădată!

Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani și se desfășoară zilnic între orele10:15 și 12:15. Taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 frați.

Înscrierea participanților se poate face în limita a 15 locuri/modul.

Detalii: pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa":www.facebook.com/muzeulantipa.

***

FUNDAȚIA CALEA VICTORIEI


Școala de vară: vorbire în public pentru adolescenți 12-16 ani
în perioada 16-18 august 2017

3 ateliere, zilnic ora 19.00
la sediul fundației din str Popa Soare nr 40

mai multe detalii și înscrieri aici

Perseide 2017: seară de observații astronomice și stele căzătoare

În noaptea de 11 spre 12 august, după miezul nopții, pe cer se vor putea observa zeci de stele căzătoare. Fundația Calea Victoriei vă invită la o expediție în afara orașului, pentru observarea în bune condiții a meteorilor.


Perseide 2017 – Seară de observaţii astronomice şi stele căzătoare
Cu Adrian Sonka, directorul Observatorului Astronomic din București.
11 august, ora 20.00
pentru copii de peste 12 ani.
Mai multe informații aici
***

CARAVANA MUZEELOR
Cea de-a șasea ediție a Caravanei Muzeelor, organizată de Muzeul Municipiului București în șase muzee ale orașului - durează pînă la 25 august 2017. De miercuri până vineri, între orele 10:00 – 12:00, copiii cu vârste între 6-10 ani vor descoperi, prin joc și artă, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Le vor experimenta apoi, cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj, ș.a.

Muzeul Municipiului București organzează și alte evenimente dedicate copiilor:

Până în ziua de sâmbătă, 26 august 2017, MMB organizează, pentru copiii cu vârste între 6-12 ani, "Vara istoriei pe Calea Victoriei", cea de-a treia ediție a școlii de vară, cu ateliere de hârtie manuală, istorie vie sau benzi desenate, desfășurate în grădina Casei Filipescu-Cesianu sau în expoziții, de miercuri până sâmbătă, în intervalul orar 10:00 – 12:00.

În zilele de duminică, între orele 11:00 – 12:00, se desfășoară Școala de astronomie în planetariul Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” (Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 21), pentru copiii cu vârste între 7-14 ani.

Pentru toate evenimentele, înscrierile se fac pe adresa de e-mail:
conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon 021 315 68 58, de luni până vineri, în intervalul 9:00-16:00.
Taxa de participare: 10 lei/ copil/ atelier (cu materiale incluse).
Contact: media@muzeulbucurestiului.ro

Detalii despre activitățile organizate de Muzeul Municipiului București: https://www.muzeulbucurestiului.ro/evenimente.html

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

***

ASOCIAȚIA ISTORIA ARTEI

Tururi ghidate în București, august-septembrie 2017
cu Asociația Istoria Artei

4 august, ora 18:00 Plimbare pe strada gen.Budisteanu
https://www.facebook.com/events/1887264888265828
Durata: 1 oră
Cost: 10 lei
Punct de intalnire: Catedrala Sf. Iosif

5 august, ora 18:00 Povești din Mahalaua Icoanei
https://www.facebook.com/events/670137719852773
Durata: 1 oră
Cost: 10 lei
Punct de intalnire: Biserica Icoanei

6 august, ora 18:00 Reședințele prințeselor Știrbey
https://www.facebook.com/events/1985925231639932
Durata: 1,5 - 2 ore
Cost: 20 lei
Punct de intalnire: Strada Biserica Amzei 5-7

18 august, ora 18:00 Grădina Cișmigiului și casele dimprejur
Durata: 1,5 - 2 ore
Cost: 20 lei
Punct de intalnire: Liceul Lazar

19 august, ora 18:00 Călătorie în istoria Mogoșoaiei
Durata: peste 2 ore
Cost: 20 lei
Punct de întâlnire: la ora 17:00 la gura de metrou 1 mai

20 august, ora 18:00 Traseu urban arh. Ion Mincu
Durata: 1,5 - 2 ore
Cost: 20 lei
Punct de intalnire: Școala Centrală de Fete

25 august, ora 18:00 Așezămintele Brâncovenești și fostele palate domnești
Durata: 1 oră
Cost: 10 lei
Punct de intalnire: Biserica Domnita Balasa

26 august, ora 18:00 Traseu urban arh. Jacob Josef Schieffelleers
Durata: 1 oră
Cost: 10 lei
Punct de intalnire: Biserica Colțea

27 august, ora 18:00 Vilele din Parcul Ioanid
Durata: 2 ore
Cost: 20 lei
Punct de intalnire: str.Polonă colț cu Blvd. Dacia (casa Geblescu)

1 septembrie, ora 18:00 Casele arhitecților
Durata: 1 oră
Cost: 10 lei
Punct de intalnire: Casa Breslelor, str. Stelea Spatarul nr. 10A

2 septembrie, ora 18:00, Patrimoniul Chrissoveloni
Durata: 2 ore
Cost: 20 lei
Punct de intalnire: bancile din fata B.N.R.

3 septembrie, ora 18:00 Traseu urban arh. Ion Socolescu
Durata: 1 oră
Cost: 10 lei
Punct de intalnire: Trattoria Lido (str. C.A.Rosetti nr. 13)

Va asteptam si pe grupul https://www.facebook.com/groups/1848542555412414/
Plata se face cu cateva minute inainte de inceperea turului, iar grupurile vor fi de maxim 25 persoane.
http://asociatiaistoriaartei.blogspot.ro/
www.arhivadearhitectura.ro
www.eia.ro

***

MUZEUL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Activitati pentru copii în luna august la Muzeul Municipiului Bucuresti

În luna august 2017 Muzeul Municipiului București invită copiii să-și cunoască mai bine orașul, participînd la activitățile desfășurate în muzee și case memoriale.

VARA ISTORIEI PE CALEA VICTORIEI

Școala de vară pentru copiii de la Casa Filipescu-Cesianu
Copiii cu vîrsta cuprinsă între 6 – 12 ani sunt așteptați la cea de-a treia ediție a școlii de vară organizate de Muzeul Municipiului București. Activitățile continuă în perioada 2 – 26 august 2017, de miercuri pînă sîmbătă, orele 10:00 – 12:00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu și în spațiile muzeale, în care se vor desfășura activități educative cu tematică variată, într-un spațiu prietenos și inedit.

Zilele de miercuri sunt dedicate workshop-urilor de realizare a hîrtie manuală coordonate de Atelier Papelier, în zilele de joi ăi vineri participanții descoperă expozițiile permanente găzduite de Casa Filipescu-Cesianu: „Muzeul Vîrstelor” și „În apropierea sfinților: frescele Mănăstirii Văcărești”. Zilele de sîmbătă sunt dedicate atelierelor de bandă desenată organizate în cadrul „Salonului de Banda Desenată - Povești din București în benzi desenate”.

CARAVANA MUZEELOR

Activitățile de vacanță organizate de Muzeul Municipiului București continuă și luna aceasta în patru muzee bucureştene, în perioada 2 – 25 august 2017, de miercuri pînă vineri, orele 10:00 – 12:00.
În luna august copiii au ocazia să descopere:
Istoria unei colecții - Ligia și Pompiliu Macovei, 2-4 august 2017, Colecția de artă Ligia și Pompiliu Macovei
Viața cotidian în secolul lui Theodor Aman, 9-11 august 2017, Muzeul Theodor Aman
Istoria unei familii: familia Babes, 16-18 august 2017, Muzeul Victor Babeș
Despre modă, arte și invenții la Palatul Șuțu, 23-25 august 2017, Palatul Șuțu – Muzeul Municipiului București

ȘCOALA DE ASTRONOMIE IN PLANETARIU

Școala de astronomie se desfășoară, în luna august, în planetariul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. În intunericul artificial, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani vor fi însoțiși de bolta cerească, presărată de nenumărate stele.

Activitățile sunt programate pentru:
Duminică 6 august 2017, ora 11:00 – Prezentare generala a boltei înstelate și a mișcării ei.
Duminică 13 august 2017, ora 11:00 – Învățarea constelațiilor vizibile în timpul verii.
Duminică 20 august 2017, ora 11:00 – Mersul planetelor pe cer și aspectul cerului de pe alte planete.
Duminică 27 august 2017, ora 11:00 – Plimbare prin Universul cunoscut.

Înscrierile se pot face la adresa de e-mail: conferinte@muzeulbucurestiului.ro 
sau la numărul de telefon 0722.574.897, 
de luni pînă vineri, în intervalul 9:00-16:00.
Taxa de participare: 10 lei/ copil/ atelier (cu materiale incluse).
Contact: media@muzeulbucurestiului.ro
Despre evenimentele organizate de Muzeul Municipiului București: https://www.muzeulbucurestiului.ro/evenimente.html

***

ARTELIER D

Două programe de august

În ultima lună de vară, atelierele noastre se derulează în două muzee, atît indoor, cît și afară, în grădină.

Primul program, GRĂDINA DE ARTĂ PALLADY, este pentru familii cu copii peste 5 ani și are loc la Muzeul Theodor Pallady (str Spătarului nr. 22) patru duminici la rînd.
Programul este realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Theodor Pallady.
GRĂDINA DE ARTĂ PALLADY- 6, 13, 20, 27 august, ora 11.00
Grădina de Artă Pallady este un program de educație culturală pentru familii cu copii peste 5 ani, care reunește arta cu natura și literatura pentru a stimula creativitatea, dragostea de frumos și gândirea asociativă. Totodată, programul oferă și o perspectivă inedită, multidisciplinară, asupra patrimoniului uneia dintre casele vechi ale Bucureștiului, unde funcționează Muzeul Theodor Pallady.

Casa Melik, de pe strada Spătarului nr.22, una dintre cele mai vechi case tradiționale românești, găzduiește colecția Serafina și Gheorghe Răut, cuprinzând ceramică și porțelan din Spania, China, Iran și Siria; mobilier sculptat și tapiserie din Franța, statuete antice greco-romane, alături de tablouri de Theodor Pallady și alți pictor români, italieni și francezi.
Explorarea va avea loc și în grădina verde a muzeului, unde ne întâmpină o explozie de culoare, compusă din trandafiri, hortensii, crini, arbuști ornamentali, cât și din salcâmi, tei, nuci și brazi.

Programul își propune o incursiune în tema Grădinii, concepută sub forma unor ateliere în trei părți: explorarea ludică a grădinii și colecției muzeului, participarea la o sesiune de storytelling cu povești populare pe aceeași temă, iar la sfârșit, desenarea și pictarea unor motive decorative florale sau animaliere, folosind diverse tehnici, cum ar fi acuarela, pastelul uleios ”în amestec” cu baiț de nuc, desenul în cărbune sau în tușuri colorate pe diferite tipuri de hârtie, inclusiv hârtia manuală cu inserții vegetale. În cadrul primului și ultimului atelier vom experimenta, de asemenea, tehnica tradițională origami, pentru a făuri împreună păsări sau fluturi din hârtie împăturită.

Programul Grădina de artă Pallady este împărțit în patru sesiuni, corespunzătoare duminicilor lunii august, după cum urmează:
6 august, ora 11, Păsări. Pasărea și inelul (Spania); (creion, acuarelă, origami)
13 august, ora 11, Copaci. Grădina zeiței de jad (China); (pastel ulei, baiț)
20 august, ora 11, Flori. Povestea reginei florilor (Cehia); (cărbune și tempera)
27 august, Insecte. Penelul fermecat (China). (origami, tușuri colorate).

Atelierele, adresate familiilor cu copii peste 5 ani, sunt concepute și susținute de Daniela Mișcov, storyteller și educator cultural (Artelier D) și Irina Cangeopol, profesor de arte plastice.

Activitatea durează o oră și jumătate. Taxa copil: 30 lei.
La activitate pot participa și părinții, plătind taxa de 10 lei, care include și vizita în muzeu.
Inscrierile se fac la adresa: educatie@art.museum.ro

Al doilea program, CĂSUȚA CU LEGENDE ROMÂNEȘTI, se adresează atât copiilor preșcolari, în data de 12 august, cât și școlarilor, în 26 august, când spunem o celebră legendă românească, ”Soarele și Luna”. 
Programul este conceput și se desfășoară în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Muzeul de artă populară Dr Nicolae Minovici. Activitățile au loc la Muzeul Dr Nicolae Minovici (str Nicolae Minovici nr.1).

CĂSUȚA CU LEGENDE ROMÂNEȘTI - 12, 26 august, ora 10.00

Aflăm povestea celor trei frați Minovici și descoperim colecția de artă populară a doctorului Nicolae Minovici, adăpostită într-o casă special construită, în stil neoromânesc, la începutul secolului XX.

Programul constă într-o vizită ghidată, urmată de un atelier creativ, în parcul muzeului. In caz de vreme nefavorabilă, atelierele au loc înăuntru, în sala special alocată.

Spunem legenda SOARELE ȘI LUNA

12 august, ora 10, pentru familii cu copii de 3-5 ani
26 august, ora 10, pentru familii cu copii peste 6 ani.

Descoperim motive geometrice și cosmice pe obiectele și elementele de arhitectură din lemn. Aflăm care era semnificația porții, a gardului și băncii în lumea tradițională a satului.

Spunem legenda Soarelui și Lunii, prin intermediul teatrului de păpuși, apoi reprezentăm motivele soarelui și lunii pe o poartă, prin colaj din lut/plastilină și culori cerate, apoi creăm o poveste.

Durata: 1 oră și 30 de minute
15 locuri disponibile
Rezervari: artelierd@yahoo.com
Taxa: 10 lei/persoană.
Program conceput de Daniela Mișcov, educator cultural, și Despina Hașegan, specialist în valorificarea patrimoniului.

La Muzeul Național de Artă al României este disponibil, pentru grupuri, programul PÂNZE DE VARĂ, care propune o incursiune în peisajele verii văzute de pictorii români moderni, la Balcic, Brăila ori în Făgăraș.

Comments