Monday, September 4, 2017

Micile Vedete, în căutarea Magicianului

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” și compania H.&E. Reinert SRL au desfășurat, în perioada aprilie-iunie 2017, proiectul educațional Caravana Micile Vedete, constînd în proiecții de film și întîlniri cu mascota Martinel în 12 școli din București - potrivit unui comunicat de presă transmis de Școala "Micile Vedete". 


Astfel, peste 6.000 de copii au vizionat filmul educativ pentru copii “Magicianul”, ai cărui protagoniști sunt chiar elevii cursanți ai Școlii de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”. Filmul face parte din seria de aventuri cu detectivi, deja cunoscută elevilor din București, care așteaptă de fiecare dată noile întîmplări ale lui Detectivel.

Pornind de la ideea că modelele cele mai potrivite care să îi ghideze pe copii sunt chiar alți copii, Școala de Film și Televiziune „Micile Vedete” a realizat filmul “Magicianul” cu scopul de a atrage atenția asupra acceptării copiilor cu dizabilități în mediul școlar, copii care sunt, de cele mai multe ori, marginalizați sau respinși. În plus, prin proiectul Caravana Micile Vedete se dorește promovarea filmului educativ pentru copii ca metodă alternativă la toate mediile tehnologice la care sunt expuși copiii în zilele noastre.

Povestea filmului “Magicianul” incepe cu Detectivel și asistentul său, Silviu, care sunt gata să pornească într-o nouă aventură și se întîlnesc în secret pentru a pune la punct detaliile expediției. Planul lor este dat peste cap de Alexia și Erika, venite să organizeze un picnic. În scenă apare însă un misterios Magician, iar detectivii noștri sunt intrigați de o serie de evenimente stranii, care se petrec chiar sub ochii lor. Ei încearcă să descopere cauza și află că totul are legătură cu împlinirea unei dorințe.

Filmul reprezintă cel de-al cincilea episod din seria de filme cu detectivi, marca Micile Vedete. Tema abordată atinge un subiect social sensibil, copiii cu dizabilități.

Întreaga serie de filme cu detectivi (6 episoade) este disponibilă pe www.club.micilevedete.ro .


Caravana Micile Vedete, realizată în parteneriat cu compania H&E REINERT SRL, a ajuns în școli și licee din București: 
- Școala Gimnazială Ferdinand I
- Școala Gimnazială Geo Bogza
- Școala Gimnazială Nr 156
- Școala Gimnazială I H Radulescu
- Școala Gimnazială Nr 174 Constantin Brâncuși
- Școala Gimnazială Nr 167
- Colegiul Național Mihai Eminescu
- Școala Gimnazială Nr 195
- Școala Gimnazială I Gh Duca
- Școala Gimnazială Nr 20
- Școala Gimnazială Sfinții Voievozi
- Școala Gimnazială Nr 84.

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este un proiect educațional nonguvernamental, care se adresează exclusiv copiilor cu vîrste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoționala prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate: Tehnica de filmare, Interpretare și Dictie pentru copii.
La 7 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” are în portofoliu 24 de filme de scurt și mediu metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au participat la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia, dar si peste 50 de apariții ale copiilor în spoturi publicitare, sociale si filme de lung metraj.

Gama Martinel este o longevivă gamă de mezeluri pentru copii. Toate produsele comercializate sub brandul Martinel sunt produse în Germania, de catre H. & E. Reinert Westfälische Privat Fleischerei GmbH și distribuite în România de către H.&E. Reinert S.R.L. Pentru a descopri mai multe informatii despre produsele Martinel vizitați www.martinel.ro.

No comments:

Post a Comment

Comentarii