Tuesday, October 24, 2017

Ne vedem duminică, la conferința despre inteligența parentală!

Meseria de părinte este una foarte... bulversantă. Și nici nu vreau să intru în nevoile primare ale creșterii unui copil: hrană, haine, sănătate etc. Vorbesc ”doar” despre nevoile lui emoționale. Pe care copilul, nici mic, dar deseori nici mar, nu știe să și le exprime. Sau mai bine spus, nu știe să le recunoască, să le eticheteze, să le controleze. Că de exprimat, și le exprimă de la cea mai fragedă vîrstă. Punîndu-ne pe noi, părinții în dificulatea de a ... traduce emoțiile în stări, cuvinte și explicații, motive. 

Anxietatea de separare poate că este prima dintre ele, care îi apare copilului încă din primele luni de viață. Mama dispare din raza vederii lui, el nu știe, nu poate, estima timpul absenței sale. Și de aici, ”tragedia” că a fost abandonat acasă, cu tatăl sau bunica, la grădiniță, pe stradă etc.

Apoi sunt furia, gelozia, teama și toate celelalte. Și parcă - o spun ca mamă - paleta devine tot mai bogată odată cu trecerea timpului și avansarea în vîrstă a copilului :)


La fel de adevărat este că în ziua de azi avem instrumente de parenting tot mai bogate și variate care să ne ajute în această muncă de ”traducere” a emoțiilor. Unele dintre ele sunt cărți, altele - interacțiuni cu oameni care se pricep, care și-au făcut un scop în viață din a ajuta cadrele didactice, părinții și copiii să interacționeze unii cu alții în modurile cele mai bune, plăcute, transformatoare, integratoare.

Iar unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu sunt Diana Stănculeanu de la Salvați Copiii, Urania Cremene, expert de parenting, și Gaspar Gyorgy, psihoterapeut clinician. Adică, cei care vor susține prezentările din cadrul conferinței ”Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare” duminică, 29 octombrie, la Biavati Events.
 
Încă mai aveți timp pînă pe 27 octombrie să vă înscrieți ca să puteți participa la conferință! Aici se fac înscrieri și puteți găsi mai multe detalii despre eveniment. Acesta va fi moderat de Paula Herlo, senior corespondent ProTV.

De altfel, am mai scris despre eveniment aici unde puteți găsi și programul conferinței, ordinea în care cei trei specialiști anunțați mai sus vor vorbi despre importanța sănătății sexuale, stiluri parentale sau inteligența emoțională.

Ne vedem acolo duminică, da?

No comments:

Post a Comment

Comentarii