Sunday, January 28, 2018

Februarie 2018, program pentru copii și părinți. Prima saptamana

LUNI 29 ianuarie 2018


Peter Pan
Muzical pentru copii
la Opera comică pentru copii
copiii care vin la reprezentațiile din 28 și 29 ianuarie primesc în dar un DVD cu înregistrarea spectacolului

JOI 1 februarie 2018

Clasic e fantastic
Cînd Dunărea valsează. Copilăria lui Johann Strauss, fiul
joi 1 februarie, ora 18.00
la Teatrul Odeon

VIAȚA PLICTICOASĂ ȘI PREAPLINĂ A VISĂTORULUI FRANÇOIS
Inspirată din "Gargantua și Pantagruel" a domnului Rabelais, regia Horia Suru
Teatrul Excelsior, JOI, 1 februarie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
Cinstiți prieteni și buni dușmani, nu vă lăsați păcăliți de numirea ce ne-am ales-o, căci spectacolul nostru-i plicticos și preaplin așa cum sunt chiar viețile domniilor voastre. Însă aceasta n-ar trebui să vă aducă nici un strop de supărare, fiindcă și plictisul, și preaplinul traiului nostru ne transformă în ceva mai mult decât simpli muritori.
Cincisprezece visători îndrăzneți – ce se trag din spiță de baladini – vă vor zugrăvi gesturile mărunte și elanurile mărețe ce se întrepătrund în scurgerea timpului și destinul omului, de la Facerea Lumii încoace. Se vor folosi, în joacă, de întâmplări familiare, de năzuințe tăinuite, de emoții și fantezie, ca de niște trepte, pentru a ajunge la Necunoscut. Protector și l-au ales pe domnul Rabelais, cunoscut plăsmuitor de povești cât se poate de adevărate, precum acelea de le veți vedea la teatru. Pe scenă, veți recunoaște negreșit pe careva sau pe altcineva; tot veți găsi câte o grimasă familiară – cine știe, poate chiar a dumneavoastră. Dar nu vă temeți, căci nu lacrimi vor curge în această seară, ci nădăjduim să vă furăm, cel puțin, un zâmbet.
Durata spectacolului: 1h 45 min
Pentru adolescenți, Recomandare de vîrstă: 14+
Preț: R1-R5: 35 lei, R6-R10 + BALCON: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat

VINERI, 2 februarie 2018

Departe de casă
Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”
ora 10.00
Un spectacol despre adevăratele valori ale vieții, în care frumusețea umană este ridicată la rang de virtute. Vă așteptăm să râdem și să plângem împreună în povestea unui spectacol jucat exclusiv de copii. Regia și muzica aparțin lui Eduard Petru Jighirgiu. Profesori coordonatori sunt Adriana Drăguț și Monica Davidescu.
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual: 16 lei copii, 24 lei adulţi

INTERZIS SUB 18 ANI
de Mihaela Michailov, regia Lenuș-Teodora Moraru
Teatrul Excelsior, VINERI, 2 februarie, ora 20.00
Sala Studio
Interzis sub 18 ani este spectacolul confruntării dintre generații. Dintre Lulu, o adolescentă de 17 ani și părinții ei divorțați. „De o parte sunt copiii care vor să decidă pentru ei, copleșiţi la un moment dat de apăsarea propriilor decizii, de cealaltă parte sunt părinţii care trăiesc între semi-maturizare, absenţă temporară și hiper-implicare în viaţa copiilor. Copiii căutându-și bezmetic un sens și părinţii care le vor tot binele din lume. Doar că, uneori, „binele îi încurcă pe toţi”. (Mihaela Michailov)
Durata spectacolului: 1h 30 min
Recomandare de vîrstă: 14+
Preț: 30 lei preț întreg, 16 lei elevi, studenți și pensionari, grup organizat

Sîmbătă 3 februarie 2018

Littleimpro
Spectacol de improvizație pentru copii
la Clubul Țăranului
ora 17.00
detalii și bilete aici

Crai Nou
Pe 3 și 4 februarie, Opera Comică pentru Copii îi invită pe micii spectatori în Sala Mare, la premiera operetei „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, în regia maestrului Cristian Mihăilescu.
Una dintre primele operete românești, „Crai Nou” se bazează pe o poezie a lui Vasile Alecsandri care vorbește despre un mit: în nopțile cu lună nouă se împlinesc dorințele îndrăgostiților.
Premiera mondială a operetei „Crai Nou” a avut loc pe 27 februarie 1882, la Brașov, și reprezintă una dintre lucrările cele mai importante ale compozitorului Ciprian Porumbescu.





Gărgărița morocănoasă
Sîmbătă, 3 februarie, ora 10.00 și 11.30, Tăpușele vă invită la spectacolul „Gărgăriţa morocănoasă”, după cartea cu acelaş nume scrisă de Eric Carle, vârsta recomandată 2-6 ani.
Gărgăriţa morocănoasă încă nu ştie să spună „te rog” sau „mulţumesc”, nu împarte lucrurile cu ceilalţi, este cam lăudăroasă şi se crede mai puternică decât oricine. Oare e bine să se poarte aşa? Această poveste antrenantă ne arată cât de important este modul în care ne purtăm unii cu alţii.
Cost bilet: 50 lei de copil. (părinţii nu plătesc)
Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
Adresa: Hotel Caro, sala Iorga, Bd. Barbu Văcărescu nr. 164 A, sector 2, Bucureşti.
Înscrieri: rusunicoleta3@gmail.com, tapusele@gmail.com

Opera Comică pentru Copii îi așteaptă pe micii spectatori la două premiere în zilele de 3 și 4 februarie: spectacolul „Jock și Rock”, adaptare după opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, la Sala Mare și spectacolul de teatru muzical „Caragiale pentru copii” la Sala UnderGrant.
„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, bazată pe versurile lui Vasile Alecsandri, este prima operetă cultă românească. Prin spectacolul „Jock și Rock”, regizorul Cristian Mihăilescu aduce în fața publicului tânăr povestea a doi tineri, Anica și Leonaș, care fug de acasă pentru a se căsători, dar sunt urmăriți de către un ispravnic și de jandarmi. Apărați de Dochița și de Moș Corbu, ei reușesc să scape de urmăritori, dar să îi și păcălească, astfel încât ispravnicul îi va logodi. Opereta folosește numeroase influențe folclorice românești, dar și genuri muzicale precum romanța, marșul și valsul. Artiștii tineri distribuiți în „Jock și Rock” aduc pe scenă tot ce are mai frumos muzica și poezia poporului român.
În Sala UnderGrant, cei mici se vor întâlni pe 3 și 4 februarie, de la ora 10:00, cu spectacolul de teatru muzical „Caragiale pentru copii” în regia Gabrielei Dumitru. După succesul trilogiei „Creangă 180” din stagiunea trecută, colecție de spectacole alcătuită din „Ivan Turbincă” (48 de reprezentații, 4.500 de spectatori), „Harap Alb” (45 de reprezentații, 4.200 de spectatori) și „Punguța cu doi bani” (cu 5.000 de spectatori în 51 de reprezentații), regizoarea Gabriela Dumitru propune, în stagiunea 2017/2018, adaptări după textele altui mare autor român, Ion Luca Caragiale.
După acest spectacol, în premieră la Opera Comică pentru Copii, cei mici se vor putea bucura de o nouă surpriză: ora de benzi desenate. Autorul de benzi desenate Mihai Grăjdeanu va forma grupuri cu micii spectatori și îi va iniția în tainele creării unui desen animat. La final, fiecare participant va pleca acasă cu minim trei desene proprii care pot constitui începutul unei povești spuse prin intermediul benzilor desenate. Atelierul se va desfășura la Games Room / Camera de Joacă și este cu intrare liberă!

Lego Club & Muffins Deight
în cadrul Clubul Lego Brick It World
la Omega House
str Aurel Vlaicu nr 20, sector 2
sîmbătă 3 februarie, ora 11.00-13.00
detalii pe facebook aici


Trei prieteni aventuroși - Petrecere în Mullewapp
Cele mai frumoase filme se văd în familie ! Pentru weekendul 3-4 februarie, cinema Elvire Popesco vă recomandă două animaţii pline de aventură şi bucurie!
Sâmbătă 3 februarie, ora 11:00 va rula filmul “Trei prieteni aventuroși – Petrecere în Mullewapp”
Recomandat copiilor peste 6 ani.
Ziua de naştere a lui Waldemar este plină de peripeţii. Horst, mistreţul și gașca lui au pus ochii pe bunătățile pregătite pentru petrecere, așa că se invită la fermă și îi sechestrează pe toți locuitorii din Mullewapp. Cei trei prieteni, Waldemar Porculescu, Franz Cocoșilă și Johnny Șoricescu vor face tot ce le stă în putință ca să elibereze ferma de de musafirii nepoftiți.
Filmul va rula în varianta dublată.
Biletele se pot achiziţiona de la casieria Elvire Popesco, de la librăriile Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), Humanitas (Bulevardul Elisabeta nr. 38 sau Calea Victoriei nr. 45), de la sediul Eventbook (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 21) precum și online, de pe www.elvirepopesco.ro



Vicleniile vulpii
Spectacol pentru copii
Așa cum probabil v-ați gandit, vulpița noastră este una cam ștrengară și reușește să păcălească cam toate personajele din poveste: Ciobanașul Ghiță, Greierele și Furnica si pe un....Leu!
Oare pe cine a păcălit sau pe cine a mâncat?
A scăpat cineva nevinovat?
Și cine-i va veni de hac?
Toate acestea le vom desluși numai dacă la spectacol veți veni!
Spectacol live de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 6 ani.
Distribuţie: Florin si Simona Petrini
Durata: 45 de minute
La Godot Cafe Teatru
ora 11.00
detalii și bilete aici

Duminică 4 februarie 2018

Povești magice pentru copii
producție a Fundației Abracadabra
cu Marian Rîlea
ora 18.00
Teatrul Odeon, Sala Studio


Ziua în care a fugit somnul
Un spectacol pentru copii realizat de
Momolino - Teatru și Povești pentru copii
duminică 4 februarie, ora 11.00
la Apollo 111
str Actor Ion Brezoianu București
detalii și bilete aici


Prințesa și bobul de mazăre
spectacol de teatru pentru copii
teatrul Coquette
ora 11.00
detalii și bilete aici


Opera Comică pentru Copii îi așteaptă pe micii spectatori la două premiere în zilele de 3 și 4 februarie: spectacolul „Jock și Rock”, adaptare după opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, la Sala Mare și spectacolul de teatru muzical „Caragiale pentru copii” la Sala UnderGrant. 
„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, bazată pe versurile lui Vasile Alecsandri, este prima operetă cultă românească. Prin spectacolul „Jock și Rock”, regizorul Cristian Mihăilescu aduce în fața publicului tânăr povestea a doi tineri, Anica și Leonaș, care fug de acasă pentru a se căsători, dar sunt urmăriți de către un ispravnic și de jandarmi. Apărați de Dochița și de Moș Corbu, ei reușesc să scape de urmăritori, dar să îi și păcălească, astfel încât ispravnicul îi va logodi. Opereta folosește numeroase influențe folclorice românești, dar și genuri muzicale precum romanța, marșul și valsul. Artiștii tineri distribuiți în „Jock și Rock” aduc pe scenă tot ce are mai frumos muzica și poezia poporului român.
În Sala UnderGrant, cei mici se vor întâlni pe 3 și 4 februarie, de la ora 10:00, cu spectacolul de teatru muzical „Caragiale pentru copii” în regia Gabrielei Dumitru. După succesul trilogiei „Creangă 180” din stagiunea trecută, colecție de spectacole alcătuită din „Ivan Turbincă” (48 de reprezentații, 4.500 de spectatori), „Harap Alb” (45 de reprezentații, 4.200 de spectatori) și „Punguța cu doi bani” (cu 5.000 de spectatori în 51 de reprezentații), regizoarea Gabriela Dumitru propune, în stagiunea 2017/2018, adaptări după textele altui mare autor român, Ion Luca Caragiale. 
După acest spectacol, în premieră la Opera Comică pentru Copii, cei mici se vor putea bucura de o nouă surpriză: ora de benzi desenate. Autorul de benzi desenate Mihai Grăjdeanu va forma grupuri cu micii spectatori și îi va iniția în tainele creării unui desen animat. La final, fiecare participant va pleca acasă cu minim trei desene proprii care pot constitui începutul unei povești spuse prin intermediul benzilor desenate. Atelierul se va desfășura la Games Room / Camera de Joacă și este cu intrare liberă!

Casa pisicii
de Samuil Marșak, regia Lenuș-Teodora Moraru
duminică, 4 februarie, ora 11.00
Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”
Casa pisicii este o poveste despre prietenie și altruism, despre felul în care personajul principal, Pisica, descoperă cât de important este să ai grijă de cei din jurul tău atunci când ești înstărit și să apreciezi bunătatea, mai ales atunci când se revarsă din inima celor mai necăjiți semeni. Dintre nenumărații prienteni ai Pisicii, doar Pisoiul cel aparent neajutorat îi întinde o mână la nevoie. Spectacolul este dedicat deopotrivă copiilor și părinților.
Durata spectacolului: 1h
Recomandare de vîrstă: 4+
Preț: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
Individual: 16 lei copii, 24 lei adulţi



Aluat sărat, hai la modelat
Duminică, 4 februarie, ora 11.00, Tăpușele vă invită atelierul „Aluat sărat, hai, la modelat!”, recomandat copiilor cu vârste între 1-4 ani.
Cui nu-i place să se joace cu făina şi apa? Hai să le amestecăm, să le frământăm, să le modelăm, dar înainte de toate să ascultăm o poveste animată de personaje din aluat!
Cost bilet: 50 lei de copil (părinţii nu plătesc)
Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
Adresa: Joyplace, strada Turnu Măgurele, numărul 17A, sector 4, Bucureşti
Înscrieri: rusunicoleta3@gmail.com, tapusele@gmail.com

Free Lego Club: Awsome Ideas
în cadrul Clubul Lego Brick It World
la Omega House
str Aurel Vlaicu nr 20, sector 2
duminică 4 februarie, ora 11.00-13.00
detalii pe facebook aici


Incredibila poveste a perei uriașe
Cele mai frumoase filme se văd în familie ! Pentru weekendul 3-4 februarie, cinema Elvire Popesco vă recomandă două animaţii pline de aventură şi bucurie!
Duminică 4 februarie, ora 11:00 puteți urmări ”Incredibila poveste a perei uriașe” (+6). Elefantul Sebastian şi motanul Mitcho pleacă în aventura vieţii lor, după ce primarul lor dispare. Călătoria nu este deloc uşoară şi este nevoie de mult curaj din partea aventurierilor, dar nimic nu-i poate opri. Sunt hotărâţi să găsească Insula Miserioasă şi să-l aducă acasă pe JB.
Filmul va rula în varianta originală și cu subtitrare în limba română.
Biletele se pot achiziţiona de la casieria Elvire Popesco, de la librăriile Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), Humanitas (Bulevardul Elisabeta nr. 38 sau Calea Victoriei nr. 45), de la sediul Eventbook (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 21) precum și online, de pe www.elvirepopesco.ro

Lupul buclucaș
Spectacol pentru copii
la Godot Cafe Teatru
ora 11.00
Distribuţie: Gabriel Arsenie, Sabina Arsenie, Anca
A fost odată un lup care a încurcat poveştile. Cum, nu se poate? Baaaa daaaa, e foarte simplu : s-a ratăcit pe străzile poveştilor. În loc să ajungă la Bunicuţa, a ajuns la cei trei purceluşi şi era atât de derutat încât a uitat cu desăvârşire ce să spună şi ce să facă. Şi credeţi că asta e tot?... Nici gând! Mai rău e că s-a făcut de râs în faţa copiilor. Aceasta este povestea lupului nostru, un spectacol parodie cu păpuşi şi costume tradiţionale românești, ce vor încânta publicul spectator.
Spectacol de teatru interactiv si cu păpuși recomandat copiilor cu vârsta între 4 și 11 ani.
Teatru interactiv si cu papusi pentru copii – Audiență Generală
Durata: 45 de minute
Pret bilete: 25 lei adulti si copii
detalii și bilete aici

No comments:

Post a Comment

Comentarii