Despre B24Kids

6 ani cu B24Kids! (actualizare în iulie 2016)

Istoric:
În toamna lui 2010, am început să adun pe B24Kids programe pentru copii: piese de teatru culese din programele teatrelor bucureştene pentru copii, spectacole de operă, filme, tot ce apărea cu numele de festival pentru copii, ateliere pentru copii, competiţii sportive, de bicicletă sau atletism pentru copii... etc. Pe scurt, o agendă artistică şi sportivă pentru copii. De aceea am şi numit-o atunci Gazeta culturală a copiilor.

Structură:
Blogul avea atunci (şi sper că le voi relua curând) pagini precum: 
- Cărţi pentru copii (literatură pentru cei mici)
- Cărţi pentru părinţi (recenzii de cărţi de parentaj)
- Locuri de mers cu copiii (restaurante cu loc de joacă, parcuri, locuri de joacă etc)
- Spectacole pentru copii (prezentări de spectacole, cu distribuţie şi cronică de teatru)
- Competiţii sportive pentru copii (program, înscrieri etc)
şi altele

Alte pagini apar online periodic, în funcţie de structura anului (şcolar):
- Şcoli de vară şi Tabere de vară
- Tabere de iarnă
- Şcoala Altfel
şi altele

Parenting:
Mai târziu, participând eu la evenimente pentru părinţi (conferinţe de parenting) şi vrând să le împărtăşesc şi părinţilor din comunitate idei, sfaturi de tot felul, am inclus şi aceste articole aici. De multe ori, fac Live Blogging de la acest evenimente.

Dezvoltare personală:
Tot aşa, cu timpul am constatat că nu doar copiii au nevoie de activităţi, ci şi părinţi. Activităţi pentru ei, conferinţe pentru ei, timp pentru ei. Ca să fii părinte bun trebuie mai întâi să fii adult bun, împăcat cu tine. Să creşti copii înseamnă să te creşti pe tine. Să te dezvolţi, la nivel psihologic şi spiritual.

Aşa că acum, în vara 2016, B24Kids desemnează o Gazetă pentru copii şi părinţi. Sau pentru copii de toate vârstele, de la 0 la 99 de ani, cum vreţi să o luaţi.

Pentru organizatorii de activităţi pentru copii:

Eu, prin B24Kids, promovez activităţile dvs. Mi se pare normal să încercaţi să susţineţi, la rândul dvs., eforturile mele de a vă promova activitatea, în rândul părinţilor din comunitate. Vă mulţumesc pentru înţlegere şi vă stau la dispoziţie pentru detalii privind oferta de preţ, contract, factură, cont bancar etc. Pentru propuneri de parteneriate rog să trimiteţi email.

The Most Sociable Mom Blogger, by Nuk România, o campanie Creative Ideas.
La Social Media for Parents, iulie 2016

 Pentru agenţii şi alţi intermediari:

Acesta este un site, un blog, este un proiect personal. Mă reflectă şi reflectă preocupările mele, experienţa mea, prietenii mei. Poate vă pare că timpul necesar ca să preiau un comunicat de presă cu "copy paste" este scurt. Dar este timpul meu, iar timpul înseamnă bani. Şi mai precis, nici nu e vorba doar de timp: e vorba de comunitatea construită în jurul B24Kids, comunitate care, iată, are aproape 6 ani acum.

La SMfP 2016, alturi de colege de blogging.
În plus, articolele documentate necesită timp pentru informare, timp pentru editare, şi timp pentru diseminarea informaţiilor în comunitate - share, comentarii, chiar şi discuţii directe. Comunitatea B24Kids este una mică (comparativ cu altele, mult mai mari, existente), dar închegată, ne ştim aproape toţi între noi, iar rata de răspuns şi "engagement" este destul de mare.

Despre mine:

Am început să scriu pe blog hăt, prin 2008. Primele scrieri, pe site-ul Varia, s-au pierdut undeva, în meandrele Internetului, atunci când Google a decis să-mi închidă site-ul. 
Dar din 2009 am scris o întreagă Blogonovelă, uneori mai tristă, alteori mai veselă, cu peripeţii de tot felul, cu poveşti cu iz turistic, de prin vacanţe, şi cu recomanrări de carte, cu traduceri din site-uri externe şi cu relatări de întâmplări, cu recenzii şi depresii... şi alte de toate. 
Acum acolo funcţionează un fel de... grafo-terapie, de scris din nevoia de a scrie. Şi tot acolo puteţi găsi şi alte informaţii despre mine: cărţile pe care le-am tradus şi la ce edituri, articolele pe care le-am scris şi pentru ce reviste sau site-uri, proiectele la care am lucrat etc. Blogonovela rămâne un fel de blog personal.

De formaţie sunt filolog (clasicist) - facultate grea, dar frumoasă. Dar grea :) Am terminat 3 masterate (ce să fac, dacă mi-a plăcut cartea?): în Studii Clasice la Universitatea Bucureşti, PR & Comunicare la SNSPA Bucureşti, şi Istorie la CEU Budapesta, Ungaria.

De profesie, am lucrat în presa scrisă - la cotidian economic (Ziarul Bursa), periodice (Bursa IT, SinteTIC etc), bilunar şi lunar de business IT (revistele eWEEK România, Channel Partner Româna), am făcut parte din echipa care organiza evenimentele ATC (Agora Technology Conference), Green IT şi eLiberatica. 

Pe lângă jobul fulltime de mamă pentru fiicele mele (de 9 şi 11 ani), traduc (cărţi, articole, reviste etc)  pentru o serie de edituri şi reviste, şi îmi place să grădinăresc şi să croşetez pernuţe şi păturici colorate :)

Şi vă mulţumesc că îmi urmăriţi blogul!

Anca Cristina Ilie
email personal: ilieancacristina@gmail.com 
Facebook/AncaCristinaIlie

emailul blogului: B24Kids@gmail.com
Pagina blogului: Facebook/B24Kids

Comments