Şcoala Altfel 2017

Anul acesta şcolar, instituţiile şcolare au ales să desfăşoare Şcoala Altfel în perioade diferite. E mai bine aşa, nu mai e aglomeraţie pe la locurile de vizitat, atelierele de chemat la şcoală, etc etc.
Deşi o parte dintre şcoli au desfăşurat deja această Săptămână, totuşi majoritatea vor desfăşura de-abia de-acum încolo. Pentru acele şcoli, ca şi pentru dvs., pentru părinţi, iniţiem această rubrică.

INSTITUTUL FRANCEZ DIN BUCUREŞTI
ŞI CINEMA ELVIRE POPESCO


Ne vedem la film în Săptămâna Altfel!
Sala de cinema Elvire Popesco, deschisă în 1974 şi renovată complet în 2011, va rula pentru Săptămâna Şcoala Altfel un program pentru cei mici, o listă de filme atent selecţionate. Detalii au fost oferite de organizatori şi vi le furnizăm mai jos.
Preţul unui bilet este 5 lei / copil, iar numărul minim pentru realizarea unei grupe (pentru proiecţii) este de 35 de persoane.

Le chat du Rabbin / Pisica Rabinului
Regizor : Joann Sfar, Antoine Delesvaux
Cu : François Morel, Maurice Bénichou, Hafsia Herzi
Animaţie, aventură – Franţa, Austria (2011) 1h40 min
(+12) VO FR, ST RO
Alger în anul 2000. Rabinul Sfar locuieşte cu fiica, cu un papagal gălăgios şi o pisică care vorbeaște spunând doar prostii. Rabinul vrea să o alunge, însă pisica, iubindu-şi nebuneşte mica stăpână, este gata de orice pentru a rămâne alături de ea. Singurul ei prieten va fi un pictor rus idealist în căutarea unui Ierusalim imaginar unde trăiau evreii negri.


Les contes de la nuit / Povestiri în miez de noapte
Regizor: Michel Ocelot
Cu : Julien Beramis, Marine Griset, Michel Elias
Animaţie – Franţa (2011) 1h24min
(+6) VO FR, ST RO
In fiecare seară, o fată, un băiat şi un bătrân proiecţionist se întâlnesc într-un mic cinema care pare a fi abandonat, dar plin de minunăţii. Cei trei prieteni se informează, desenează, se deghizează. Ei dau viaţă tuturor poveştilor îndrăgite într-o noapte magică, în care totul este posibil…


Jean de la lune / Jean, băiatul de pe lună
Regizor: Stephan Schesch, Sarah Clara Weber
Cu: Tomi Ungerer, Katharina Thalbach, Ulrich Tukur
Animaţie – Franţa, Irlanda, Germania (2012) 1h35min
(+6) VO FR, ST RO
Jean se plictisește singur pe Lună și se hotărește să viziteze Pământul. Președintele Pământului îl persecută, fiind convins că este vorba despre un cotropitor. Jean, băiatul din lună va avea nevoie de ajutorul copiilor și al prietenilor săi.


Kirikou et la Sorcière / Kirikou și vrăjitoarea
Regizor: Michel Ocelot
Cu: Theo Sebeko, Antoinette Kellermann, Fezele Mpeka
Animaţie – Franţa (1988) 1h10 min
(+6) VO FR, ST RO
Micuţa Kirikou se naşte într-un sat din Africa, sat pe care vrăjitoarea, Karaba, l-a blestemat. Izvoarele au secat, sătenii se revoltă, oamenii sunt răpiţi şi dispar într-un mod misterior. „Ea îi mănâncă”, cred sătenii. Kirikou vrea să scape satul de blestem şi descoperă motivul răutăţii vrăjitoarei. 


Le tableau / Tabloul
Regizor: Jean-François Laguionie
Cu: Jessica Monceau, Adrien Larmande, Thierry Jahn
Animaţie – Franţa, Belgia (2011) 1h16min
(+7) VO FR, ST RO
Trei feluri de personaje trăiesc într-un tablou abandonat de pictorul său: Isprăviţii, adică cei pictaţi complet, Jumăticii, cei cărora le lipsesc culorile, şi De-abiaschiţaţii, care nu sunt pictaţi deloc. Convinşi de superioritatea lor, Isprăviţii îi izgonesc pe Jumătici şi-i subjugă pe De-abiaschiţaţi. Ramo, un tânăr Isprăvit îndrăgostit de o Jumătică, se aliază cu învinşii şi părăseşte tabloul în căutarea Pictorului.


Gruffalo and his friends / Gruffalo şi prietenii lui 
Regizor: Jakob Schuh, Max Lang
Cu : Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, James Corden
Animaţie, familie – Marea Britanie, Germania (2015) 
(+3) dublat
Cele patru animații scurte bazate pe cărțile best-seller pentru copii, scrise de Julia Donaldson și ilustrate de Axel Scheffler, ajung pe marile ecrane!
Gruffalo/The Gruffalo (2009) - Un șoricel isteț se plimbă prin pădure și păcălește o mulțime de animale de pradă. 
Puiul lui Gruffalo/The Gruffalo’s child (2011) - Puiul lui Gruffalo ignoră sfaturile tatălui și se strecoară afară din bârlog în plină iarnă, în căutarea Șoarecelui-Mare-și-Rău.
Aventuri pe-o coadă de mătură/Room on the Broom (2012 ) - Poveste magică despre prietenie și despre familie, cu o vrăjitoare bună care invită pe coada măturii ei o mulțime de prieteni: un câine, o pasăre și o broască, spre disperarea pisicii. Mătura de-abia rezistă greutăţii tot mai mari, iar vrăjitoarea de-abia reușește să scape din gura unui dragon fioros, cu ajutorul noilor săi prieteni care îl înfruntă pe dragon în mod ingenios. 
Domnul Băţ s-a rătăcit/Stick man (2015) – Domnul și Doamna Băț trăiesc într-o casă în copac, împreună cu cei trei copii ai lor. Domnul Băț pornește într-o aventură teribilă, înfruntând anotimpurile. Se va întoarce oare la timp acasă, de Crăciun?


La tortue rouge / Țestoasa roșie
Regizor: Michael Dudok de Wit
Animaţie – Franţa, Belgia, Japonia (2016) 1h21 min
(+6) fără dialog
Prin intermediul istoriei unui naufragiu pe o insulă tropicală populată de broaște țestoase, crabi și păsări, La Tortue rouge trece prin toate marile etape ale vieții unei ființe umane.
Este primul lungmetraj al animatorului olandez Michael Dudok De Wit, premiat cu Oscar în 2000 pentru scurtmetrajul „Père et Fille”. Animația a fost co-produsă de renumitul studio Ghibli din Japonia, al lui Hayao Miyazaki, și a fost primit cu cronici entuziaste de presa internațională de la Cannes.


Ma vie de Courgette / Viața mea de Dovlecel
Regizor: Claude Barras
Cu: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud
Animaţie, dramă – Elveţia, Franţa (2016) 1h06min
(+9) VO FR, ST RO
Courgette (Dovlecel) este porecla unui băiețel de nouă ani a cărui poveste unică este surprinzător de universală. După dispariţia mamei lui, Courgette este însoțit de polițistul Raymond la un orfelinat plin cu copii de vârsta lui. La început, Courgette se luptă să se acomodeze în acest mediu nou, straniu și ostil, dar cu ajutorul lui Raymond și al noilor săi prieteni reușește să învețe să aibă încredere și găsește dragostea adevărată și o nouă familie.


Ozzy / Ozzy – marea evadare 
Regizor: Nacho La Casa
Cu: Michelle Jenner, José Mota, Guillermo Romero, Dani Rovira, Benjamin Nathan-Serio
Animaţie – Spania, Canada (2016) 1h30min
(+3) dublat
Familia Martin pleacă în călătorie, dar căţelul Ozzy nu îi poate însoţi. De aceea familia i-a găsit un loc ideal unde va fi lăsat, o pensiune canină cu tot confortul. Locul acesta se dovedeşte a fi o capcană construită de un diabolic răpitor de câini. El trebuie să înfrunte pericolele şi să conteze pe ajutorul noilor săi prieteni, Chester, Fronky şi Doc, pentru a scăpa şi a ajunge în siguranţă acasă.


Le nouveau / Noul
Regizor: Rudi Rosenberg
Cu : Géraldine Martineau, Joshua Raccah
Comedie – Franţa (2015) 1h21min 
(+10) VO FR, ST RO
Prima săptămână pe care Benoit o petrece în noul său liceu nu se desfăşoară conform aşteptărilor sale. Este batjocorit de gaşca lui Charles, băieţii populari, iar singurii elevi care-l acceptă sunt cei marginalizaţi.
Din fericire, o cunoaşte pe Johanna, o suedeză drăguţă cu care Benoit se împrieteneşte şi de care se îndrăgosteşte. Însă, ea se îndepărtează încet, încet, pentru a intra în gaşca lui Charles. Pe baza sfaturilor unchiului său, Benoit organizează o petrecere la care invită toată clasa. Este ocazia perfectă pentru a deveni popular şi pentru a o cuceri pe Johanna.


Phantom Boy / Băiatul fantomă
Regizor: Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli
Cu: Edouard Baer, Jean-Pierre Marielle, Audrey Tautou
Animaţie, aventură – Franţa, Belgia (2015) 1h24min
(+9) VO FR, ST RO
Aflat în mijlocul unei investigaţii, poliţistul Alex este rănit de un personaj misterios cu faţa desfigurată. Imobilizat în spital, Alex îl întâlneşte pe Léo, un pacient în vârstă de 11 ani cu abilitatea de a-şi părăsi corpul. Băiatul poate zbura şi trece prin ziduri ca o fantomă, nevăzut de nimeni. Cum gangsterul desfigurat ameninţă oraşul, Alex hotărăşte să termine investigaţia, cu Léo drept ochi şi picioare.


Les quatre cents coups / Cele patru sute de lovituri
Regizor: François Truffaut
Cu: Jean-Pierre Léaud, Claire Maurier, Albert Rémy
(+ 10) VO FR, ST RO
Antoine are o adolescenţă agitată. Îşi minte părinţii, fură, fuge de acasă. Singura sa consolare: năzbâtiile pe care le face cu prietenul său, René, până când într-o zi intervine şi poliţia. 


Ooops! Noah is Gone.../ Ups! Am pierdut Arca 
Regizor: Toby Genkel, Sean McCormack
Cu: Emilie Guillaume, Marie Dubled, Sébastien Hebrant
Animație – Germania, Irlanda, Belgia (2015) 1h 26 min
(+3) dublat
Sfârșitul lumii a venit. Potopul s-a dezlănțuit. Din fericire, pentru Dave și fiul său Finny există o Arcă menită să salveze animalele. Dar, așa cum se dovedește la fața locului, speciei lui Dave și Finny nu i se permite să intre. Furișându-se la bord cu ajutorul lui Hazel și Leah, cele două animăluțe cred că sunt în siguranță.
Asta până când curioșii pui cad din arcă. Acum Finny și Leah se chinuiesc să supraviețuiască inundației de după potop și prădătorilor înfometați încercând să ajungă în vârful unui munte.
Dave și Hazel trebuie să facă abstracție de toate lucrurile care îi fac diferiți unul de altul, să întoarcă arca și să-și salveze puii. E clar că nu va fi o navigare ușoară.


The 7th Dwarf / Al șaptelea pitic 
Regizor: Harald Siepermann, Boris Aljinovic
Cu: Ralf Schmitz, Otto Waalkes, Mirco Nontschew, Gustav-Peter Wöhler, Boris Aljinovic
Animație, aventură, comedie – Germania (2014) 1h 27 min
(+5) dublat
Este ajunul celei de-a 18-a aniversări a prinţesei Rose, iar la castelul Fantabularasa tot regatul se pregăteşte pentru sărbătoare. Au sosit deja Albă ca Zăpada, cei şapte pitici, Cenuşăreasa şi Scufiţa Roşie.
Chiar înainte ca orologiul să bată miezul nopţii, Bobo, cel mai mic dintre pitici, o înţeapă din greşeală pe Printesa Rose (Frumoasa din Pădurea Adormită) cu un ac blestemat, iar întregul regat cade într-un somn de o sută de ani!
Bobo şi ceilalţi şase pitici pornesc într-o aventură periculoasă, pentru a-l găsi pe Jack, cîn speranţa că o va trezi pe Rose cu sărutul lui. Ei îi vor înfrunta cu vitejie şi umor pe dragonul care scuipă flăcări şi pe Dellamorta, vrăjitoarea cea rea şi geloasă!


Siv sover vilse / Siv și petrecerea în pijamale 
Regizor: Lena Hanno, Catti Edfeldt
Cu : Lilly Brown, Astrid Lövgren
Familie – Suedia, Olanda (2016) 1h 19 min
(+7) VO SE ST RO
Totul pare foarte ciudat pentru Siv, o fetiţă de 7 ani care doarme pentu prima dată la noua sa prietenă, Cerisia. Casa nu seamănă deloc cu a ei, i se pare un loc straniu. Doi bursuci vorbitori foarte amuzanţi apar în toiul nopţii şi de atunci aventurile se ţin lanţ. Ei o vor învăţa pe Siv să nu se teamă de ceea ce este diferit şi o vor ajuta să se regăsească.


Microbe et Gasoil / Microb și Gazolină 
Regizor: Michel Gondry
Cu: Ange Dargent, Théophile Baquet, Sacha Bourdo, Étienne Charry
Comedie – Franța (2015) 1h 44 min
(+12) VO FR ST RO
Aventurile dezlănțuite a doi adolescenți : Microb și inventivul Gazolină. Vacanța mare se aproprie și cei doi prieteni nu au niciun chef să-și petreacă cele două luni cu familia lor. Cu ajutorul unui motor de la o mașină de tuns și a unor scânduri din lemn, ei decid să-și construiască propria lor “mașină” și să plece într-o călătorie pe drumurile Franței. 


Mercy Street / Strada Speranţei
Regizor: Ştefan Buzea, Alexandru Buzea şi Radu Nicolae
Cu: Cristian Iacob, Marius Stanescu, Ionuţ Grama, Raluca Iurascu 
Animaţie – România (2016) 1h 14 min
(+5) VO RO, ST EN
Pentru Lorenz, un băiat în vârstă de 10 ani crescut doar de tatăl său, o excursie în pădure se transformă într-o aventură incredibilă prin lumea secretă Havala, unde descoperă planul malefic al lui Marcus, proprietarul unei companii miniere, la care lucrează tatăl său. Marcus este un geniu malefic, care încearcă să fure muzica lumii noastre și s-o transforme într-o sursă uriaşă de energie pe care vrea s-o folosească pentru a deveni nemuritor. Lorenz și prietenii lui vor reuși în cele din urmă să dejoace planurile lui Marcus și să salveze muzica şi lumea, dar sfârșitul poveștii vine cu o răsturnare de situaţie uluitoare, în care Lorenz decide să se sacrifice pentru a-şi salva prietenii.


Institut Francais, Bd Dacia nr 77.
mai multe informaţii la email: iulia.dumitru@institutfrancais.roŞCOALA DE ARTE ŞI MANIERE


Pentru programul Şcoala Altfel 2017 propunem evenimente educative şi culturale prin care elevii de toate vârstele pot descoperi domenii de cultură generală ce nu se regăsesc în programa şcolară.

Alături de noi, copiii şi adolescenții descoperă subiecte noi, prezentate relaxat, cu accent pe creativitate, pe posibilitatea de a dezbate şi de a pune în context lucrurile aflate. Până acum, peste 700 de elevi de la şcoli şi licee din Bucureşti s-au bucurat de cursurile şi evenimentele noastre. Lectorii noştri urmăresc mai ales formarea şi antrenarea gândirii critice şi stimularea curiozității şi a inițiativei personale.

Iată propunerile noastre:

DESCOPERĂ BUCUREŞTIUL CULTURAL (doar pentru gimnaziu şi liceu):
Expediții culturale şi vizite în clădiri de patrimoniu greu accesibile publicului larg. Acest proiect include promenade cu ghidaj pe Calea Victoriei şi în alte zone istorice ale oraşului: Ioanid, Mântuleasa, Centrul Vechi etc.
Conferințe interactive despre Bucureşti, cu videoproiecție, pe subiectele:
Bucureştiul Literar, Povestile Bucureştiului, Palatele Bucureştiului.

ATELIERE ŞI CONFERINȚE la sediul Fundației, în muzeele partenere sau în şcoală:
- Ateliere de Actorie 
- de Storytelling 
- sau chiar Bune maniere prin teatru
- Atelier de Astronomie
Stil vestimentar şi imagine personală (vârsta min. 12 ani)
- Cultură şi civilizație: Egiptul Antic; Grecia Antică; Roma Antică; Cele 7 minuni ale antichității; Pirați şi exploratori; O călătorie imaginară în Evul Mediu, Jules Verne; Leonardo da Vinci; William Shakespeare

Cursurile şi atelierele noastre se adresează elevilor de şcoală generală şi liceu. Elevii care vor participa la aceste proiecte vor primi, la final, diplome de participare la atelierele Fundației Calea Victoriei, semnate de lectori.

Costul pentru fiecare activitate este de 30 de lei\ elev, durata unei întâlniri poate fi de o oră jumătate sau două. Costul este calculat pentru grupe de cca. 20 – 30 de elevi.

Persoană de contact pentru Şcoala Altfel:
Angela Maxim, Tel: 0735.863.849, angela@victoriei.ro

Fondurile adunate prin atelierele de la “Şcoala Altfel” susțin activitățile creative realizate de Fundația Calea Victoriei la Centrul de zi “Sf Muceniță Sofia” – arte plastice, bune maniere, actorie, lectură etc. dedicate copiilor fără mijloace materiale, precum şi diverse alte activități de sprijinire a Centrului respectiv – de exemplu dotarea bibliotecii Centrului cu cărți şi albume pentru copii şi adolescenți.


ACADEMIA 1,61

Anul acesta programul Şcoala Altfel se va desfășura în mai multe perioade. Indiferent ce perioadă alegeți, noi am pregătit trei variante de ateliere inedite pentru copii.

ATELIER DE COMUNICARE INDOOR

Vom defini o serie de obiective care vor fi atinse prin jocuri incluse într-un cardu imaginar potrivit şi uşor de înţeles pentru copii. Atelierul va fi compus din 4-6 jocuri ce se vor parcurge în echipă, toate urmând firul unei povești – cadru imaginar.
Loc de desfășurare: Sala de sport a școlii
Cost: 50 lei/ participant (pentru o clasa de minim 20 persoane)
Descarcă oferta detaliată.

CURSĂ DE ORIENTARE OUTDOOR

Vom defini un cadru imaginar, o poveste pe care copii vor trebui să o parcurgă în echipă, învățând diverse tehnici de bază în supraviețuirea și orientarea montană.
Loc de desfășurare: Un parc sau o pădure din împrejurimile Bucureștiului (ex: Parcul Grozăvesti, Pădurea Băneasa)
Cost: 50 lei/ participant (pentru o clasă de minim 20 persoane); la cerere se poate asigura și transportul cu microbuzul.
Descarcă oferta detaliată.

CURSĂ DE ORIENTARE URBANĂ
Vom alege câteva obiective din București și vom crea o cursă de orientare urbană printre străduțe și clădiri emblematice. Copiii vor învăța să se orienteze, cunoscând mai bine orașul și învățând să se descurce mai bine singuri.
Loc de desfășurare: București – centru (ex: P. Romană, Universitate, P. Victoriei)
Cost: 50 lei/ participant (pentru o clasă de minim 20 persoane);
Descarcă oferta detaliată.

Comments

 1. Numele meu este Sandra, viața mea sa întors! După 7 ani de căsnicie ruptă, soțul meu mi-a lăsat doi copii. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a se termina aproape sinucidere, am fost emotional in jos de foarte mult timp. Datorită unei vrăjitoare numită Lord odudu, pe care l-am cunoscut online. Într-o zi credincioasă, pe măsură ce navighez prin internet, am dat peste mărturii despre mărturisirea acestui vrajitor. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că el restaurează uterul, vindecă cancerul și alte boli, că unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială, era despre o femeie numită Lydia, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de 2 zile și, la sfârșitul mărturiei sale, a renunțat la adresa de e-mail a Domnului. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. L-am contactat pe VIA Email și i-am explicat problema. În doar 48 de ore, soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem mai fericiți decât înainte de DOMNUL odudu, este într-adevăr un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată castă de vrăji Pentru a vă rezolva toate problemele. Încercați oricând oduduspiritualshrine@gmail.com, el ar putea fi răspunsul la întrebările dvs.
   
  1. ÎNAINTE DE ÎNALTĂ
   
  2. LOTTERII CÂȘTIGĂRII.
   
  3. BATEREA COPILULUI.
   
  4. ÎNCĂLCAREA CURSULUI DE GENERARE.
   
  5. ÎNȚELEGEREA LOCULUI DE MUNCĂ.
   
  6. PROMOVAREA LOCURILOR.
   
  7. SPUN MONEY.
   
  8. PROTECȚIA SPIRITUALĂ.
   
  9. ÎNGRIJIREA BERCELOR.
   
  10. SPELL BEAUTY.

  ReplyDelete

Post a Comment

Comentarii